3 tips om te besparen op de reisverzekering -

3 tips om te besparen op de reisverzekering

13/01/2017 Reisverzekering Tips

Het afsluiten van een reisverzekering is handig als je op reis gaat naar het buitenland. Veel Nederlanders kiezen voor een dergelijke verzekering, uit angst dat zij bepaalde kosten zelf moeten vergoeden. Bijvoorbeeld als men ziek wordt tijdens de reis.

Niet iedereen staat erbij stil dat bij het afsluiten van een reisverzekering een gevaar komt kijken: je betaalt te veel en bent over verzekerd. Om die reden zetten we drie tips op een rijtje om te besparen op de reisverzekering.
 
 
 

Oververzekering

Een reisverzekering is niet een specifieke verzekering, maar dekt verschillende zaken als je op reis gaat. Toch doe je er verstandig aan eerst te kijken of je niet over verzekerd raakt. Een groot deel van alle Nederlanders heeft meer verzekeringen afgesloten dan nodig is.

Een reisverzekering afsluiten uit angst voor medische kosten is niet altijd nodig. Medische kosten in het buitenland worden meestal vergoed door de verplichte Nederlandse zorgverzekering. Maar de dekking kan verschillen, en dus is het belangrijk eerst de polis van de zorgverzekering zorgvuldig door te nemen, alvorens een reisverzekering af te sluiten. Daarnaast wordt het verlies van de bagage ook verzekerd door een woonverzekering met buitenhuisdekking. En de autopechhulp wordt vergoed door de pechhulp service.

Toch kan een reisverzekering wel nuttig zijn, als je meer kosten maakt door een medische situatie of verlies van een duur voorwerp. Als de dekking van de overige verzekeringen minder is dan de dekking van een reisverzekering, is het toch slim een reisverzekering af te sluiten. Let bij het reisverzekering vergelijken ook op de bestemming: voor vakanties binnen Europa heb je bijvoorbeeld geen werelddekking nodig.

 

Noodzaak

Vraag je ook af of de dekking wel noodzakelijk is. Kijk bijvoorbeeld naar de ongevallenverzekering en annuleringsverzekering. De ongevallenverzekering biedt doorgaans geen dekking voor medische schade als gevolg van het beoefenen van een gevaarlijke sport. Lees dus eerst de polis goed door. Een annuleringsverzekering vergoedt doorgaans maar weinig.

 

Vergelijk reisverzekeringen

Wil je echt besparen op de reisverzekering, dan is reisverzekeringen vergelijken een goede optie. De premies en voorwaarden verschillen per reisverzekeraar behoorlijk, evenals de persoonlijke situatie van de verzekerde. Ieder jaar voordat je op reis gaat de reisverzekering vergelijken is dus geen overbodige luxe.

Naar de Reisverzekering Vergelijker