7 tips voor het kopen van een smartphone - Checkenbespaar.nl

7 tips voor het kopen van een smartphone

Wie een nieuwe telefoon wil kopen, merkt dat er een behoorlijk aanbod van smartphones is. Daarnaast moet men bij het kiezen van de juiste smartphone vooral letten op ingewikkelde termen, zoals gigahertz, RAM en soort display. Deze termen behoren tot de ‘specificaties van het toestel’.

Daardoor is het kiezen van de juiste smartphone nog niet zo eenvoudig. Wij geven negen tips om dit probleem op te lossen.

 

Smartphone koop tip 1: De prijs

Ten eerste is het slim een budget voor een nieuwe smartphone te kiezen. Sommige smartphones kunnen wel 900 euro kosten, terwijl een andere deze prijs niet wil betalen. De een wil een smartphone waarmee alles mogelijk is, terwijl een ander een instapmodel ook prima vindt. Bedenk dus van te voren hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan de nieuwe smartphone die je wilt kopen.

 

Smartphone koop tip 2: Wensen

Bedenk daarna wat de smartphone allemaal moet kunnen. Is een 3G-verbinding genoeg, of moet het toestel tenminste 4G ondersteunen? Moet de smartphone een speciale kleur hebben of is het aantal megapixels (een goede camera) belangrijker? En hoe groot moet het scherm zijn? Immers, smartphones zijn er al met een beeldschermformaat tussen de 4 inch tot 6,5 inch.

Het is belangrijk de juiste smartphone te kiezen. Wie al helemaal verliefd is op een toestel, kan beter dit toestel aanschaffen. Een toestel is persoonlijker dan vaak gedacht wordt. Kies dus een toestel dat een goed gevoel geeft en neem niet perse de goedkoopste.

 

Smartphone koop tip 3: Functies

Een moderne smartphone kan tegenwoordig foto’s maken, ondersteunt mobiel internet en tegenwoordig is het mogelijk online video’s te kijken. De vraag is dan wel: hoe goed moeten de foto’s zijn? Een ander belangrijk punt is bijvoorbeeld of de batterij vervangen kan worden en hoelang de batterij meegaat. Kies bewust, want de meeste mensen gebruiken hun smartphone vaak. Het is dan slim een smartphone te kiezen die goed te gebruiken is.

 

Smartphone koop tip 4: Besturingssysteem

Welke smartphone is het best te gebruiken? Deze vraag komt vooral om de hoek kijken bij het kiezen van het besturingssysteem. Er zijn drie grote besturingssystemen: Android, iOS en Windows. Doorgaans kunnen gebruikers van het Android-systeem maar slecht overweg met iOS, het besturingssysteem van Apple. De verschillen per besturingssysteem zijn behoorlijk. iOS is gemakkelijker te besturen, maar heeft minder vrijheden dan bij Android. Zo moet men om muziek op de iPhone te kunnen zetten, eerst iTunes installeren. Bij Android is het aankoppelen van de telefoon en het navigeren naar de muziekmap voldoende.

Een Windows-smartphone went snel, want het lijkt erg op het besturingssysteem op de computer. Helaas zijn er maar weinig leuke apps voor beschikbaar. Dat terwijl de App Store van Apple 1 miljoen apps beschikbaar heeft. Denk dus goed na over de keuze voor het besturingssysteem bij het mobiel abonnement vergelijken.

 

Smartphone koop tip 5: Kwaliteit beeldscherm

Hoe goed een beeldscherm is, wordt uitgedrukt in de term ‘beeldschermresolutie’. Een film kijken is een stuk prettiger op een scherm met een hogere beeldschermresolutie. Daarnaast is een mat scherm vaak een stuk minder kleurrijk, waardoor het minder leuk is een video te bekijken.

Kies daarom voor een smartphone met een hoge resolutie. Ook de grootte van het scherm is belangrijk. Zo zijn er mensen die een 5,5 inch smartphone perfect vinden, terwijl anderen dit formaat veel te groot vinden en de smartphone na verloop van tijd weer omruilen voor een smartphone met een kleiner formaat.

 

Smartphone koop tip 6: Camera

Een goede camera is belangrijk voor het kiezen van de juiste smartphone. Tegenwoordig hebben we de fysieke camera ingeruild voor een camera op de smartphone. Logisch, want we nemen de smartphone overal mee naartoe. De vraag is of meer megapixels altijd beter is. Dat is niet in alle gevallen zo, want bij het nemen van de perfecte foto of het maken van de mooiste video spelen er meer facturen mee, zoals bijvoorbeeld de diafragma en kleurcalibratie. Zoek dus op internet eerst wat voorbeeldplaatjes op.

 

Smartphone koop tip 7: Vergelijken

Het is duidelijk dat er bij het kiezen van de juiste smartphone nogal wat komt kijken. De meeste Nederlanders kopen hun toestel dan ook niet los, maar krijgen deze bij hun mobiele abonnement. Mobiel abonnement vergelijken kan behoorlijk schelen op de maandelijkse uitgave aan een mobiel abonnement. Onderling zijn er flinke verschillen per provider. Daarnaast is er een breed aanbod aan pakketten, waardoor het soms ingewikkeld kan zijn het juiste mobiele abonnement te kiezen. Kijk naar je huidige verbruik en zoek dan een abonnement uit die daar dichtbij ligt.

Mobiel Abonnement Vergelijken