79 Procent Europeanen mobiel online - Checkenbespaar.nl

79 Procent Europeanen mobiel online

30/01/2017 Mobiel Abonnement Vergelijken in Europa

Een mobiel abonnement vergelijken wordt steeds belangrijker. 79 procent van de Europeanen die in de eerste negen maanden van dit jaar op het internet is geweest, heeft dit eens of meerdere keren via een mobiele telefoon of smartphone gedaan. Dat blijkt uit onderzoek van het Europese statistiekenbureau Eurostat.

 

Telefoons en smartphones

Volgens Eurostat is het gebruik van de telefoon of de smartphone veruit de belangrijkste manier om te internetten, zo blijkt uit cijfers. In de eerste 9 maanden van dit jaar is 80 procent van alle Europeanen online geweest. Dat kan zijn via bijvoorbeeld een computer, maar ook via een tablet of een smartphone.

79 procent van alle Europeanen die in de afgelopen maanden online is geweest, bezocht het internet aan de hand van een telefoon of smartphone. Steeds minder vaak gebruiken we andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een laptop, notebook of tablet. 64 procent van alle Europeanen die de eerste negen maanden van dit jaar online is geweest, heeft dat gedaan vanaf een laptop of een notebook. Ruim de helft van de respondenten deed dit via een normale computer en slechts 44 procent gebruikt de tablet.

Daarmee wordt het gebruik van tablets in ons land steeds minder populair. Wel zijn we een van de landen die het vaakst op het internet te vinden is.

 

Top 3

Nederland hoort bij de top 3 Europese landen van gebruikers die het vaakst mobiel online te vinden zijn. Het vaakst zijn de Spanjaarden online via hun mobiele telefoon of smartphone. 93 procent van alle internetgebruikers ging in de eerste negen maanden van dit jaar weleens online op de mobiele telefoon. Nederland en Cyprus scoren even hoog en delen de tweede plek. 88 procent van de inwoners gebruikte een telefoon of smartphone om online te zijn.

Het gebruik van mobiel internet ligt in de relatief armere Europese landen lager. Het gaat dan om landen zoals bijvoorbeeld Letland, Tsjechiƫ en Polen. In deze landen worden voornamelijk computers en laptops gebruikt om online te gaan. De telefoon is daar minder belangrijk, zo blijkt uit de gegevens die Eurostat gepubliceerd heeft.\