Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken - 100% Onafhankelijk

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken doe je eenvoudig en snel op deze pagina. Vul je gezinssamenstelling, geboortedatum en maximaal te verzekeren bedrag in en je krijgt direct de maandpremies van tientallen aansprakelijkheidsverzekeraars te zien.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Bijna iedere Nederlander heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afgesloten. Een dergelijke verzekering is niet verplicht, maar toch is het aangeraden deze verzekering af te sluiten. In veel gevallen kunnen omstanders iemand wettelijk aansprakelijk stellen. Diegene moet dan de schade vergoeden. Dit kan soms tot in de duizenden euro’s lopen. Om die reden is een AVP geen overbodige luxe.

 

Wanneer heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt alle schade die per ongeluk aan (het bezit van) een ander wordt aangericht. Wie bijvoorbeeld de laptop van de buurman leent en daar per ongeluk een glas water overheen gooit, zal een nieuwe laptop moeten vergoeden. Deze claim kan dan worden gestuurd naar de aansprakelijkheidsverzekering, die de schade zal vergoeden. Het gaat hier nadrukkelijk dus niet om schade die men veroorzaakt door opzet of roekeloosheid. Daarnaast mag de aansprakelijkheidsverzekering niet verward worden met de WA-verzekering, de verzekering die verplicht is volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam).

 

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan iemand anders zijn spullen of gezondheid. De voorwaarde is dat de schade voorkomt uit ongelukken, dus onvoorzichtigheid. Opzettelijke schade en roekeloosheid wordt niet vergoed. De vraag die deze verzekeraars zich altijd stellen, is of er verwijtbaar gehandeld is. Belangrijk is te weten dat de verzekering alleen schade vergoedt door ongevallen waar men volgens de wet aansprakelijk voor is. Het is dus geen ‘verzekering tegen alle ongevallen’. Stel: een huisdier gooit per ongeluk een dure vaas op de grond. Dan valt deze schade meestal onder de dekking. Maar als een familielid dezelfde vaas per ongeluk omstoot, dan wordt de schade meestal niet vergoed. Schade aan de laptop doordat de verzekerde er zelf een glas sinas overheen morst, wordt meestal ook niet vergoed.

Ten onrechte denken veel mensen dat de schade wel vergoed wordt en daardoor is men teleurgesteld als de claim wordt afgewezen. Er zijn behoorlijk wat verzekeraars die een aansprakelijkheidsverzekering aanbieden. De aansprakelijkheid mag dan wettelijk vastgelegd zijn, toch zijn er veel verschillen in de dekking. Controleer bij het aansprakelijkheidsverzekering vergelijken dus altijd de polisvoorwaarden. In deze voorwaarden staat bijvoorbeeld hoeveel de verzekeraar maximaal dekt. Let dus niet alleen op de premie van de verzekering, maar bekijk ook goed de voorwaarden.

 

AFM richtlijnen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) analyseert de markt van vergelijkingswebsites voor financiële producten. Aangezien transparantie bij ons voorop staat zijn wij hier heel blij mee. Hierdoor kunnen wij een duidelijk overzicht geven van de beste en goedkoopste aansprakelijkheidsverzekeringen. Checkenbespaar.nl is onderdeel van Matheva B.V. en valt onder de collectieve AFM vergunning van Zanox met AFM nummer 12042897.