Autoverzekering: mannen betalen meer dan vrouwen - Checkenbespaar.nl

Autoverzekering: mannen betalen meer dan vrouwen

01/10/2016 Autoverzekering Premie Vergelijken

Mannen betalen gemiddeld meer premie voor hun autoverzekering dan vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek. Tijdens het onderzoek werden meer dan 3700 afgesloten autoverzekeringen onder de loep genomen.

Dat mannen meer betalen voor hun autoverzekering, is opvallend. Doorgaans zijn het juist de mannen die meer schadevrije jaren hebben opgebouwd. Bovendien laten zij zich vaak minder uitgebreide verzekeren dan vrouwen. Toch betalen mannen een hogere premie voor basisdekkingen dan vrouwen. De verschillen zijn het grootst bij een allrisk autoverzekering. Mannen betalen zo’n 8 euro per maand meer dan vrouwen. Dit komt voornamelijk door de voorkeur voor het rijden in een duurdere auto. Autoverzekeringen vergelijken kan een besparing bieden op de maandelijkse premie.

 

Zekerheid bij een autoverzekering

Vrouwen kiezen vaker voor zekerheid en sluiten om die reden een uitgebreidere autoverzekering af. Mannen kiezen vaker voor een goedkopere dekking. 62 procent van de mannelijke consumenten heeft alleen een WA-verzekering afgesloten, tegen 55 procent van de vrouwen. Vrouwen sluiten weer vaker een allrisk autoverzekering af (15 procent). Slechts 11 procent van de mannen doet dat. Mannen betalen in alle gevallen meer voor hun autoverzekering dan vrouwen.

 

Schadevrije jaren

Dat is opmerkelijk, want juist mannen hebben gemiddeld meer schadevrije jaren dan vrouwen. Mannelijke verzekerden hebben gemiddeld 5,4 schadevrije jaren opgebouwd. Vrouwelijke bestuurders hebben 4,5 schadevrije jaren. Mannen krijgen om die reden gemiddeld meer no-claimkorting dan vrouwen. Daardoor zouden juist mannen minder premie moeten betalen, maar dat is niet het geval.

 

Dure auto’s

De reden dat mannen meer betalen voor hun autoverzekering dan vrouwen, is hun duurdere smaak. De keuze voor een auto is immers bepalend voor de hoogte van de autopremie. Mannen kopen meestal duurdere auto’s dan vrouwen. De gemiddelde waarde van een verzekerde auto van een mannelijke verzekerde, ligt op ongeveer 24.217 euro. Vrouwen rijden doorgaans in een goedkopere auto met een waarde van gemiddeld 19.661 euro. De voorkeur voor het rijden in een duurdere auto is de reden dat mannen een hogere premie betalen.

Goedkope Autoverzekering Afsluiten