Autoverzekering vergelijken met een strafblad - Checkenbespaar.nl

Autoverzekering vergelijken met een strafblad

04/02/2017 Autoverzekering Vergelijken met Strafblad

Een strafblad zegt niet meteen iets over je rijvaardigheid. Maar in de praktijk blijkt toch dat autoverzekering vergelijken en afsluiten moeilijker is met een strafblad, dan bij personen die geen strafblad hebben. Autoverzekeraars gaan er bij mensen met een strafblad van uit dat het risico op schade uitkeren groter is. Dat denken zij, omdat een strafblad iets zegt over de normen en waarden van de verzekerde.

Met andere woorden: een strafblad zegt iets over hoe voorzichtig iemand is. Mensen met een strafblad worden minder snel geaccepteerd door de autoverzekering dan mensen zonder.

 

Verjaring

Als je een strafblad oploopt, wil dat niet zeggen dat je voor het leven nergens meer welkom bent. De reden voor de veroordeling is erg belangrijk voor het afsluiten van een autoverzekering. In sommige gevallen is het mogelijk om na een paar jaar alweer een autoverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten ben je verplicht je veroordeling door te geven, maar je hoeft niet precies te zeggen waarom. Toch kan dit in sommige situaties toch in je voordeel werken. Bijvoorbeeld als het maar om een kleine veroordeling gaat.

 

Andere naam gebruiken

Wie wordt afgewezen voor de autoverzekering, kan dus niet met de auto de weg op. Daarom is het voor veel mensen met een strafblad erg aantrekkelijk de auto te verzekeren op naam van de partner of vrienden. Maar dit is geen goede keuze, want het zorgt voor grote problemen als de autoverzekeraar erachter komt. Het geeft veel problemen bij het afhandelen van schade, maar ook als de persoon op wiens naam de verzekering was afgesloten een nieuwe autoverzekering wil afsluiten. Immers: de normen en waarden van ook die persoon zijn aangetast, waardoor deze persoon in hetzelfde schuitje zit als de veroordeelde.

Doe dit dus niet en wees eerlijk tegen de autoverzekering. Op onze website is het mogelijk autoverzekeringen te vergelijken en de premie te berekenen.

 

Wat als het niet lukt?

Als het echt niet lukt om een geschikte autoverzekering te vinden, dan is er nog één autoverzekeraar in Nederland die mensen accepteert die een hoger risico vormen. Daarbij horen wel speciale voorwaarden en een hogere premie.

Goedkope Autoverzekering Afsluiten