Autoverzekering vergelijken doe je bij Checkenbespaar.nl

Autoverzekering Vergelijken

Een autoverzekering vergelijken doe je eenvoudig en snel op deze pagina. Vul de gegevens in zodat de maandtarieven van de autoverzekeringen passen bij jouw persoonlijke situatie. Op deze manier vind je op Checkenbespaar.nl eenvoudig de goedkoopste autovezekering, ongeacht of je het WA, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco laat verzekeren.

Autoverzekering vergelijken bij Checkenbespaar.nl

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een nieuwe auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw wensen past en natuurlijk zo voordelig mogelijk. Onder andere de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de prijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het aan te raden iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben. Meer uitleg vind je hieronder.

 

Premie autoverzekering berekenen

Het berekenen van de maandelijkse premie voor de autoverzekering hangt van veel factoren af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarmee rekening gehouden wordt als de premie van de autoverzekering berekend wordt.

Een autoverzekering vergelijken en de maandpremie berekenen kan alleen indien het type auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering premie speelt dit uiteraard een rol. Ook wordt er bij het berekenen van de autoverzekering rekening gehouden met geslacht en leeftijd.

 

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de goedkoopste autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed + eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Ook wordt ruitschade gedekt. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

 

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het aantal te rijden kilometers ook een rol. De premie per maand voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke premie. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is.

 

Is een goedkope autoverzekering aan te raden?

De goedkoopste autoverzekering vind je door te kiezen voor een ‘Alleen WA dekking’ te kiezen. Zoals hierboven beschreven staat zijn veel schaden niet gedekt. Om die reden hoeft een goedkope autoverzekering niet direct de beste keuze te zijn. Door bij Checkenbespaar.nl een autoverzekering te vergelijken vind je wel eenvoudig de goedkoopste autoverzekering die past bij de gewenste dekking. Of je nu ‘Alleen WA verzekerd’, ‘WA + Beperkt casco’ of ‘WA + Volledig casco’ kiest, via ons vind je altijd de goedkoopste autoverzekering aangepast op jouw persoonlijke situatie.

 

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Tegenwoordig is het mogelijk aanvullende rijtuigverzekeringen af te sluiten. Deze is af te sluiten wanneer je kiest voor de basisdekking. Aan de hand van deze extra verzekeringen kunnen houders van motorrijtuigen zich nog beter laten verzekeren tegen schade. Het gaat hier bijvoorbeeld om materiële of immateriële schade, invaliditeit of overlijden of rechtsbijstandsverzekeringen. Ongelukken zijn immers vaak de aanleiding tot verkeersruzies en juridische procedures.

Een van deze extra modules is de schadeverzekering voor inzittenden. Dit betekent dat materiële en immateriële schade van passagiers én de bestuurder worden vergoed door de verzekeraar. De schade moet dan wel aantoonbaar zijn. Het maakt voor de verzekering niet uit of de bestuurder schuldig is of niet.

Daarnaast bieden veel verzekeraars tegenwoordig de ongevallen inzittenden verzekering aan. Deze verzekering biedt dekking aan inzittenden die te maken krijgen met invaliditeit of overlijden van passagiers of van de bestuurder. De verzekeraar stelt vooraf een vast bedrag vast, die wordt uitgekeerd. Dit geldt ook als de bestuurder het ongeluk zelf heeft veroorzaakt.

Een andere optie is de rechtsbijstandsverzekering. De bestuurder ontvangt juridische hulp bij problemen na een auto-ongeluk. In veel gevallen verschillen partijen weleens van mening over wie er schuldig is. Deze verzekering bemiddelt hierin en help schade te verhalen bij de tegenpartij.

 

No-claim van autoverzekering vergelijken

Een belangrijke reden om geen schade in te dienen bij de verzekeraar, is de no-claim. De meeste rijtuigenverzekeraars bieden verzekerden een korting aan op hun premie als zij gedurende een tijd geen schade claimen. Dit betekent dat als je schade claimt, je meer betaalt in de maandelijkse premie. Om die reden is de no-claimbeschermer in het leven geroepen. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kan je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge premie als je schade claimt.

 

AFM richtlijnen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) analyseert de markt van vergelijkingswebsites voor financiële producten. Aangezien transparantie bij ons voorop staat zijn wij hier heel blij mee. Hierdoor kunnen wij een duidelijk overzicht geven van de beste en goedkoopste autoverzekeringen. Checkenbespaar.nl is onderdeel van Matheva B.V. en valt onder de collectieve AFM vergunning van Zanox met AFM nummer 12042897.