Begrafenisverzekering Vergelijken - Checkenbespaar.nl

Begrafenisverzekering Vergelijken

Een begrafenisverzekering vergelijken doe je eenvoudig en snel op deze pagina. Wij bieden een compleet overzicht met alle uitvaartverzekeraars zodat jij tot de beste begrafenisverzekering kunt komen die bij jouw wensen past.

 

 

Uitvaartverzekering vergelijken

Men denkt er liever niet aan: de uitvaart. Toch moet het onderwerp bespreekbaar worden, want het is goed even stil te staan bij het moment als u er straks niet meer bent. De meeste Nederlanders hebben een uitvaartverzekering afgesloten.

Een begrafenisverzekering (ook wel uitvaartverzekering genoemd) is in ons land niet verplicht, maar zeker aangeraden deze af te sluiten. Bij uitvaartverzekering vergelijken kijkt men naar de wensen van de cliënt. Aan de hand daarvan wordt de beste verzekeringsmaatschappij weergegeven. Vragen om bij stil te staan bij uitvaartverzekeringen vergelijken zijn bijvoorbeeld: wil ik begraven of gecremeerd worden? Hoeveel personen zullen er bij de uitvaart aanwezig zijn? En hoe moet de uitvaart er eigenlijk uit komen te zien?

 

Begraven of cremeren?

Veel mensen willen er liever niet aandenken: als ik er straks niet meer ben, wil ik dan worden begraven of gecremeerd? Een andere optie is de keuze over te laten aan hun nabestaanden. Maar voor de uitvaartverzekering maakt het wel degelijk uit welke keuze u kiest. Wie echt nog niet weet wat hij precies wenst, kan ook de keuze ‘weet ik nog niet’ aanklikken.

 

Aantal personen heeft invloed op premie begrafenisverzekering

Een andere nare vraag: hoeveel personen verwacht men tijdens de uitvaart? Voor het regelen van de uitvaart is het noodzakelijk te weten hoeveel personen er ongeveer zullen komen. Sommige Nederlanders kiezen immers voor een kleine uitvaart en verwachten minder dan vijftig mensen. Dat terwijl anderen juist voor eeuwig herinnerd willen worden door al hun vrienden en familie en wellicht meer dan 300 gasten tijdens hun uitvaart willen hebben. Het aantal personen is uiteraard van invloed op de hoogte van de maandelijkse premie uitvaartverzekering.

 

Begrafenisverzekering vergelijken en jouw wensen

Ten slotte zijn er drie pakketten die aansluiten op de wensen van de verzekerde. Het pakket ‘Sober’ is het voordeligst en biedt alleen bloemen, koffie/thee en cake en een vrij eenvoudige kist. Deze optie is bedoeld voor mensen die vredig heen willen gaan. Het meest aantrekkelijke pakket is ‘Normaal’, waarbij de overledene wordt opgebaard, er rouwkaarten, bloemen, koffie, thee, frisdrank en cake en een houten kist wordt verzorgd. Ten slotte wordt ook de rouwauto gedekt.

Daarnaast is er het ‘uitgebreid’-pakket, voor mensen die graag op een bijzondere manier willen worden herdacht. Binnen die pakket valt bijvoorbeeld opbaren, bloemen, rouwkaarten, advertentie in de krant, koffie, thee, dranken, hapjes, luxe kust, rouwauto, volgvervoer en een aandenken.