Benodigde reisdocumenten voor Amerika -

Benodigde reisdocumenten voor Amerika

Bent u van plan om in de toekomst een reis te organiseren naar Amerika? Dat is natuurlijk fantastisch, want het land heeft alles wat een vakantie nodig heeft. Er zijn mooie stranden, het weer is er (afhankelijk van de afreis datum) fantastisch en er zijn veel bezienswaardigheden in het land. Echter is Amerika ook een land van de regels en de documenten en daarom zullen wij u informeren over de benodigde reisdocumenten, zodat u zonder problemen op vakantie kunt.

 

Paspoort al bekeken?

Zoals in elk land buiten Europa heeft u een paspoort nodig dat nog lang genoeg geldig is. Wij raden u aan om een paspoort mee te nemen die nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek. Natuurlijk ook afhankelijk van de duur van de reis, maar het mag niet zo zijn dat uw paspoort verloopt een week na terugkomst. Bij eventuele problemen zult u in Amerika verblijven met een ongeldig paspoort. Dit kan u grote problemen opleveren en wij zeggen altijd: beter voorkomen dan genezen.

 

Het toegangsbewijs van Amerika

Wanneer u Amerika wilt bezoeken moet u een visum hebben. Wanneer u langer dan 3 maanden gaat verblijven is het noodzakelijk om een ESTA visum aan te vragen. Dit kunt u gemakkelijk via het internet doen, maar zorg er wel voor dat u het niet vergeet. Vergeet u het? Dan zullen er hoge kosten aanhangen en moet u op het lokale vliegveld een visum kopen. Doordat u niet voorbereid bent zullen de Amerikaanse autoriteiten hier de hoofdprijs voor rekenen en natuurlijk zonde van uw geld. U moet er voor zorgen dat u een betrouwbare partij vind die u kan voorzien van een visum, want in sommige gevallen zal het weken duren voordat deze binnen is.

Heeft u nog geen idee waar u een ESTA wilt aanvragen? Bekijk deze site voor een ESTA en doe voldoende informatie op.