Beste Reisverzekering 2019 - Alle testresultaten bij elkaar

Beste Doorlopende Reisverzekering

WAT IS DE BESTE REISVERZEKERING? LEES VERDER...

DE BESTE DOORLOPENDE REISVERZEKERING

Ga jij binnenkort op vakantie, maar wil jij wel op pad met een goede reisverzekering? Als je reisverzekeringen gaat vergelijken dan zie je door de bomen het bos niet meer. Welke reisverzekeraar is het beste? Er zijn tegenwoordig zoveel reisverzekeraars, informatieve websites over (doorlopende) reisverzekeringen en review websites, dat het best lastig is om erachter te komen welke kenmerken belangrijk zijn bij het kiezen van een reisverzekering. Ook kom je veel tegenstrijdige informatie en beoordelingen tegen. Om die reden vatten wij het samen in overzichtelijke tabellen, zodat jij sneller kan zien hoe goed reisverzekeringen op diverse websites beoordeeld worden.

Ook is het goed om te weten dat de vraag wat de beste reisverzekering van 2019 is niet voor iedereen hetzelfde antwoord heeft. De ene consument zoekt bewust naar de goedkoopste reisverzekering, terwijl de andere consument liever kiest voor een reisverzekering met een uitgebreidere dekking.

BEOORDELING REISVERZEKERINGEN OP DIVERSE WEBSITES

In de onderstaande tabel vind je de beoordelingen van Nederlandse reisverzekeraars op verschillende websites. Je ziet dat er behoorlijke verschillen zijn. Hoewel wij niet kunnen beoordelen welke cijfers het meest realistisch zijn krijg je toch al snel een beeld welke reisverzekeraars relatief hoog scoren en welke minder hoog. De testresultaten van Independer en de Consumentenbond zijn hieronder te vinden:

VerzekeraarIndependerC.BondAfsluiten
ABN AMRO-7,5Meer informatie
Aegon7,86,7Meer informatie
Allianz7,47,1Meer informatie
Centraal Beheer-7,0Meer informatie
FBTO7,76,8Meer informatie
HEMA-6,8Meer informatie
Inshared-6,9Meer informatie
Nationale Nederlanden-7,4Meer informatie
nowGo8,06,9Kortlopend

Doorlopend
Reaal-7,1Meer informatie
Univé-7,2Meer informatie
ANWB7,9-
Aon Direct-7,3
ASR-7,1
Avéro Achmea7,47,3
Bruns ten Brink-7,0
Delta Lloyd7,77,1
Ditzo-7,0
Europeesche-7,1
Generali-6,6
De Goudse-6,9
ING-6,7
Klaverblad-7,3
Nederlanden van Nu-6,7
Ohra-7,2
Route Mobiel7,56,7
SNS8,06,9

VERGELIJK ZELF REISVERZEKERINGEN

Nu je weet welke reisverzekeraars goed beoordeeld worden en welke niet, is het tijd om reisverzekeringen te vergelijken met behulp van een reisverzekering vergelijker. Bij het vergelijken van reisverzekeringen moet je verschillende gegevens invullen voordat je weet welke reisverzekering het beste voor jouw situatie is. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarop je moet letten.

Vergelijk reisverzekering 2017
Naar de Reisverzekering Vergelijker

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Hoe kies je de beste doorlopende reisverzekering voor 2019? In ieder geval is een ding zeker: je hebt de keuze tussen de korte en doorlopende reisverzekering al weten te maken. In veel gevallen kan de keuze voor een doorlopende reisverzekering aanzienlijk voordeliger zijn dat de kortlopende reisverzekering.

De keuze voor een van beide hangt af van de gezinssamenstelling. Gezinnen die drie weken of langer per jaar op vakantie gaan, kunnen het beste een doorlopende reisverzekering kiezen. Alleenstaanden zijn goedkoper uit bij tenminste vier weken reizen per jaar.

De dekking van de doorlopende reisverzekering

De dekking van de doorlopende reisverzekering is iets anders dan de kortlopende reisverzekering. Het betekent namelijk dat de afnemer verzekerd is voor iedere vakantie. In de praktijk betekent dat: zelfs als men besluit morgen al op vakantie naar Frankrijk te gaan, alles alsnog gedekt is. Bij een kortlopende reisverzekering moet de verzekering voor iedere reis apart worden afgesloten.

Met de doorlopende reisverzekering ben je dus altijd verzekerd. Wat er precies gedekt is, verschilt per verzekeraar. Er zijn geen wettelijke eisen die voorschrijven wat er tenminste gedekt moet zijn. Doorlopende reisverzekeringen vergelijken is dus zeker noodzakelijk! Als iets niet standaard gedekt wordt, kunnen deze meestal tegen een kleine vergoeding alsnog meeverzekerd worden. Lees dus eerst de polisvoorwaarden voordat je een doorlopende reisverzekering afsluit.

Welke dekkingen horen bij de beste doorlopende reisverzekering 2019?

Om de beste doorlopende reisverzekering voor 2019 te vinden, is het belangrijk op een aantal zaken te letten. Welke dekkingen je precies wilt afsluiten, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Immers: wintersporten in eigen land komt bijna niet voor en dus valt deze dekking af. Bij modulaire doorlopende reisverzekeringen kunnen dit soort dekkingen worden uitgezet. Ook standaard zit wintersport meestal niet in de standaarddekking.

Buitengewone kosten

Bijna iedere reisverzekering dekt de buitengewone kosten. Het hoort tot de standaarddekking van de reisverzekering. Onder meer hulpverlening door een alarmcentrale wordt gedekt. Je maakt bijvoorbeeld kosten als je je paspoort verliest en een nieuwe aan moet vragen. Ook deze kosten worden gedekt.

Bagage

De bagage wordt door iedere reisverzekeraar gedekt als deze wordt gestolen, verloren raakt of wordt verloren. Maar let op: niet alle bagage wordt zonder meer vergoed. Informeer dus goed welke zaken verzekerd zijn en welke niet. Er is vaak een maximumbedrag per persoon per polis en bovendien is er voor zaken als brillen of filmapparatuur een lagere vergoeding. Kijk dus goed!

Voordelige reisverzekering afsluiten

Medische kosten

In de meeste gevallen worden ook de medische kosten gedekt. Met een zorgverzekering binnen Europa is dat niet altijd nodig. Toch kan deze dekking handig zijn als de kosten van medische zorg in het buitenland hoger liggen dan in ons land. De zorgverzekeraar dekt namelijk het Nederlandse tarief, niet het buitenlandse.

Autopechhulp

Een optie op de meeste doorlopende reisverzekeringen is de dekking op autopechhulp. Ook de terugkeer naar Nederland wordt meestal vergoed, na een ongeval of na pech onderweg. Houd er rekening mee dat deze optie nooit standaard in de reisverzekering zit. Je kunt deze dekking wel optioneel afsluiten. Sommige doorlopende reisverzekeringen bieden de optie helemaal niet. Let wel op dat er vaak maximumprijzen aan de vergoedingen zijn verbonden. In sommige gevallen zijn oudere auto’s (boven de acht of tien jaar) uitgesloten van de dekking. Houd daar rekening mee bij het uitzoeken van de beste doorlopende reisverzekering 2019.

Een ander onderdeel is het vervangend vervoer. Die is meestal inbegrepen onder ‘buitengewone kosten’ en dus niet bij de autopechhulp. Deze module dekt de kosten alleen als het voertuig na twee dagen niet gerepareerd is. De overnachting in bijvoorbeeld een hotel krijgt men ook deze kosten vergoed, tot een maximum.

Wintersport en andere extreme sporten

Ten slotte nog de wintersport. Controleer deze dekking goed. Deze dien je meestal als optie onder de doorlopende reisverzekering af te sluiten. Buiten de piste skiën is zonder begeleiding nooit verzekerd. Voor langlaufen is geen wintersportdekking noodzakelijk.

Recreatief duiken is bij iedere reisverzekering gedekt. De duikuitrusting valt onder het onderdeel bagagedekking. Je hebt dus geen aparte ‘onderwatersportverzekering’ nodig. Overleg van tevoren met de verzekeraar als je twijfelt over de dekking van een extreme sport.

Een doorlopende reisverzekering is niet verplicht

Houd er rekening mee dat een doorlopende reisverzekering absoluut geen verplichting is. Toch is het handig er wel een af te sluiten. Daarmee voorkom je een hoop kosten als onverhoopt je bagage zoekraakt, de auto stukgaat of als je medische kosten maakt die in het buitenland hoger liggen dan de Nederlandse tarieven van de zorgverzekering. Met andere woorden: een reisverzekering is geen verplichting, maar wel een must voor iedereen die op reis gaat.

Aanvullend verzekeren

In sommige gevallen heb je een aanvullende reisverzekering bovenop je doorlopende reisverzekering nodig. Controleer voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering wat er gedekt is. Sommige zaken worden namelijk niet in een doorlopende reisverzekering gedekt, waardoor je uiteindelijk ook een aanvullende verzekering nodig hebt. In veel gevallen is dit bijvoorbeeld noodzakelijk bij wintersport en andere bijzondere sporten. Een annuleringsverzekering is in sommige gevallen ook een vorm van een aanvullende dekking. Daarover hieronder meer.

De doorlopende reisverzekering is in principe in twee soorten verkrijgbaar: de Europadekking en de Werelddekking. De werelddekking biedt doorgaans precies hetzelfde als de Europadekking, wat betekent dat een aanvullende verzekering ook in dit geval noodzakelijk kan zijn. Een voorbeeld van een aanvullende verzekering is bijvoorbeeld de dekking tegen terrorisme en natuurrampen. Beide situaties komen tegenwoordig steeds vaker voor, waardoor het raadzaam is een dergelijke aanvullende dekking af te sluiten.

Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld de dekking voor bijzondere sporten. Wintersporten en andere bijzondere of risicovolle sporten worden meestal niet zonder meer door de reisverzekering gedekt. In dat geval is een aanvullende dekking voor bijzondere sporten noodzakelijk. Daarmee verzeker je je tegen diefstal van je wintersportuitrusting. Ook gipsvluchten worden middels deze dekking vergoed. Bij een normale reisverzekering is dat vaak niet het geval en ook bij de zorgverzekering worden gipsvluchten meestal niet gedekt. Kijk goed of een dekking niet al in de aanvullende verzekering is opgenomen. Bij langlaufen en duiken is dat bijvoorbeeld wel het geval.

De loopduur van de reisverzekering

Hierboven is het verschil tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering uitgelegd. In de meeste gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper, zeker als je meerdere malen per jaar naar het buitenland gaat. Houd er wel rekening mee dat een doorlopende reisverzekering een maximale dekking van één jaar heeft voor schade en diefstal binnen het dekkingsgebied (Europadekking of werelddekking). Met een doorlopende reisverzekering kun je maximaal 0 dagen per keer achtereen gesloten op reis. Wie langer wegblijft, heeft mogelijk een andere soort verzekering nodig. Na een jaar is het mogelijk de verzekering nog eens te verlengen. Een ander voordeel van doorlopende reisverzekeringen, is dat je deze doorgaans elke dag kunt opzeggen.

Vergelijk de reisverzekeringen zelf