Beste Energieleveranciers 2019 - Alle testresultaten bij elkaar (TIP)

Beste Energieleverancier

WIE IS DE BESTEENERGIELEVERANCIER VAN 2018? LEES VERDER...

DE BESTE ENERGIE LEVERANCIER

Zie jij door de bomen het bos ook niet meer en wil je echt te weten komen welke energieleverancier het beste is? Er zijn tegenwoordig zoveel energievergelijkers, informatieve websites over energieleveranciers en review websites, dat het best lastig is om erachter te komen welke kenmerken belangrijk zijn bij het kiezen van een energieleverancier. Ook kom je veel tegenstrijdige informatie en beoordelingen tegen. Om die reden vatten wij het samen in overzichtelijke tabellen, zodat jij sneller kan zien hoe goed energieleveranciers op diverse websites beoordeeld worden.

Ook is het goed om te weten dat de vraag wat de beste energieleverancier van 2019 is niet voor iedereen hetzelfde antwoord heeft. De ene consument zoekt bewust naar de goedkoopste energieleverancier, terwijl de andere consument liever kiest voor de meest duurzame energieleverancier.

BEOORDELING ENERGIELEVERANCIERS OP DIVERSE WEBSITES

In de onderstaande tabel vind je de beoordelingen van Nederlandse energieleveranciers op verschillende websites. Je ziet dat er behoorlijke verschillen zijn. Hoewel wij niet kunnen beoordelen welke cijfers het meest realistisch zijn krijg je toch al snel een beeld welke energieleveranciers relatief hoog scoren en welke minder hoog. De beoordelingen van Gaslicht, Pricewise en Independer zijn hieronder te zien:

EnergieleverancierGaslichtPricewiseIndepender 
Anode Energie---Meer informatie
Budget Energie7,27,98,4Meer informatie
Delta-7,67,9Meer informatie
easyEnergy---Meer informatie
E.ON7,57,77,5Meer informatie
Eneco7,57,5-Meer informatie
Energiedirect.nl5,7--Meer informatie
Energie Flex5,86,8-Meer informatie
Engie7,78,08,1Meer informatie
Essent7,1--Meer informatie
Fenor---Meer informatie
Greenchoice8,88,48,4Meer informatie
Greenfoot---Meer informatie
Huismerk Energie--8,5Meer informatie
HVC Kringloop Energie---Meer informatie
Innova Energie---Meer informatie
Leon---Meer informatie
NLE6,77,8-Meer informatie
Nuon7,77,6-Meer informatie
Oxxio7,37,5-Meer informatie
Powerpeers-8,3-Meer informatie
Pure Energie8,18,37,9Meer informatie
Qurrent8,77,98,1Meer informatie
Robin Energie---Meer informatie
Vandebron---Meer informatie
Vastelastenbond---Meer informatie
Vrijopnaam---Meer informatie
Windunie---Meer informatie

ZELF ENERGIE VERGELIJKEN

Nu je weet welke energieleveranciers goed beoordeeld worden en welke niet, is het tijd om energie te vergelijken met behulp van een energievergelijker. Bij het vergelijken van energie moet je verschillende gegevens invullen voordat je weet welk energiecontract het beste voor jouw situatie is. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarop je moet letten.

ZIJN DE ENERGIE AANBIEDINGEN ECHT GOED?

Dit is een goed punt om bij stil te staan. Veel energieleveranciers werken met een cashback die hoger wordt naar mate je een langer contract afsluit. Opzich heel logisch natuurlijk, maar als je het omrekent merk je vaak dat het cashback bedrag per contractjaar afneemt bij een langer energiecontract. Het totale cashbackbedrag is dus hoger, maar per jaar uiteindelijk lager. Wat dat betreft is het vaak beter een goed 1-jarig energiecontract te nemen met een mooie cashback en een jaar later over te stappen. Je kan vaak weer profiteren van nieuwe acties en overstappen is tegenwoordig makkelijker dan ooit.

DUUR VAN HET ENERGIECONTRACT

De meeste energiecontracten sluit je af voor een periode van 1 t/m 3 jaar. Heel soms zijn er energiecontract van 5 jaar af te sluiten. Een lang energiecontract afsluiten kan voordelig uitpakken als de energietarieven en/of gastarieven laag zijn. Echter is het moeilijk te voorspellen hoe deze tarieven zich de komende 3 t/m 5 jaar gaan ontwikkelen. Om die reden is en blijft het een gok.

Bij sommige energieleveranciers is het ook mogelijk om een contract af te sluiten dat maandelijks opzegbaar is. Een nadeel hiervan is wel dat er vaak variabele tarieven aangekoppeld zijn die tweemaal per jaar aangepast worden (in je voor- of nadeel). De tarieven voor stroom en gas zijn vaak ook aanzienlijk hoger dan de tarieven van 1 of 2-jarige energiecontracten.

DE BESTE ENERGIELEVERANCIER IS NIET PER SE DE GOEDKOOPSTE

Puur naar prijs kijken kan, maar is niet altijd aan te raden. Indien het nodig is hoop je ook goed geholpen te worden met je vragen. Niets is frustrerender dan een vraag via de klantenservice stellen waar geen antwoord op komt. Als je via de energievergelijker een mooi energiecontract gevonden hebt, raden wij aan om nog even de bovenstaande tabel te bekijken of de energievlerancier ook een goede beoordeling krijgt.