Beste Overlijdensrisicoverzekering March 2023

Beste Overlijdensrisicoverzekering 2019

WAT IS DE BESTE OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING VAN 2018? LEES VERDER...

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Bij het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen is het belangrijk om te kijken of de vergelijk recent opgesteld is. Zorg er dus voor dat de je polisvoorwaarden van 2018 vergelijk, omdat de voorwaarden door de jaren heen gewijzigd kunnen worden. Verder zal je merken dat de premie van de overlijdensrisicoverzekering afhangt van veel factoren. Hieronder vind je meer informatie over belangrijke factoren.

Roken en een overlijdensrisicoverzekeringen

Iedere overlijdensrisicoverzekeraar wilt graag weten of je een roker of niet-roker bent. De reden hiervoor is eenvoudig. Statistisch gezien leven rokende mensen minder lang. De verzekeraar zal een soort van streefbedrag voor ogen hebben per verzekerde persoon. Als die persoon rookt en wellicht daardoor minder lang leeft, zal de beoogde premie over een kortere periode binnengehaald moeten worden. Hierdoor zal de maandelijkse premie voor de overlijdensrisicoverzekering voor rokende mensen hoger zijn.

Looptijd van de overlijdensrisicoverzekering

De looptijd heeft ook grote invloed op de maandelijkse premie van de overlijdensrisicoverzekering. Hoe langer de looptijd, hoe groter de kans dat je komt te overlijden in die periode. Om die reden zal de premie dus hoger zijn bij een langlopende verzekering. Vaak sluiten mensen een overlijdensrisicoverzekering af bij het afsluiten van een hypotheek. Dit is meestal een vereiste vanuit de hypotheekverstrekker die geen risico wilt lopen en zeker wilt zijn van haar geld. Het is om die reden mogelijk de overlijdensrisicoverzekering af te sluiten zolang de hypotheek loopt (vaak 30 jaar).