Dekking bij inbraak woning - Checkenbespaar.nl

Dekking bij inbraak woning

19/06/2017 Dekking inboedelverzekering bij inbraak

Als er is ingebroken in je woning, is dat natuurlijk erg vervelend. Gelukkig kun je je wel goed op dergelijke situaties voorbereiden. Dat kan door inboedelverzekeringen vergelijken en daarna de beste verzekering voor jouw situatie uit te kiezen. De inboedelverzekering dekt alle schade die voortkomt uit een inbraak.

Daardoor betaal je de meeste kosten niet zelf. Wat de inboedelverzekering precies dekt, is afhankelijk van welk soort verzekering je afsluit. Zo zijn er inboedelverzekeringen die niet alleen je gestolen bezittingen vergoedt, maar ook de herstelkosten als gevolg van braakschade.

 

Wat dekt de inboedelverzekering?

Zo ongeveer alle schade door inbraak wordt vergoed door de inboedelverzekering. De inboedelverzekering stelt in veel situaties wel bepaalde eisen. Bijvoorbeeld als niet meteen zichtbaar is dat er is ingebroken. Er moet tenminste aangifte bij de politie zijn gedaan. De verzekeraar moet immers zeker zijn dat er is ingebroken. Zelfs als de braaksporen duidelijk zichtbaar zijn, kan het zijn dat de verzekeraar graag een aangiftebewijs wil inzien.

De inboedelverzekering dekt de schade aan de spullen in de woning. Dat betekent dat in ieder geval alle spullen worden vergoed. Het is raadzaam alle aankoopbewijzen op te slaan, zodat je deze kunt overleggen aan de verzekeraar. Daardoor is de kans dat je je volledige aankoopbedrag terug krijgt groter. Zonder aankoopbewijzen komt vaak een expert de waarde van de gestolen spullen taxeren, waardoor de vergoeding lager uit kan vallen.

Braakschade zelf wordt vergoed middels de opstalverzekering. In sommige gevallen dekt de inboedelverzekering de braakschade ook. Sommige verzekeraars doen dat, maar sommigen ook niet. Daarom doe je er goed aan eerst even de polisvoorwaarden te bestuderen. Bovendien is de dekking ook afhankelijk van je verzekering. Een Allriskdekking zal de schade waarschijnlijk wel vergoedingen.

 

Uitsluitingen en eigen risico bij de inboedelverzekering

Bestuur bij het inboedelverzekering vergelijken goed de polisvoorwaarden! In veel gevallen zijn audio- en computerapparatuur en sieraden maar beperkt verzekerd. Bovendien moet je in veel gevallen zelf een deel betalen middels het eigen risico. Controleer dus eerst hoe hoog het eigen risico van de inboedelverzekering is. Zo kun je financiƫle teleurstellingen voorkomen.

 

Inboedelverzekeringen Vergelijken