Deze RAW Camera apps voor iPhone 7 moet je echt uitproberen

Deze RAW Camera apps voor iPhone 7 moet je echt uitproberen

13/11/2016 iPhone 7 Camera Apps

De iPhone 7 is inmiddels iets langer dan een maand uit. Veel klachten gaan over de JPEG-compressie van de standaard Camera-app van iOS 10. De camera zou regelmatig foto’s maken die doen denken aan een waterverf-effect.

Mogelijk komt dit door de JPEG-compressie. Een oplossing voor het probleem is het gebruik van een andere camera app, die bijvoorbeeld in RAW-formaat opnames maakt. Hiervoor moet je wel een iPhone 7 of iPhone 7 Plus hebben. Deze kun je aanschaffen door bijvoorbeeld mobiel vergelijken.

 

Obscura Camera

Obscura Camera is zo’n app. Deze app geeft je de volledige controle over bijvoorbeeld de sluitertijd en het contract. Met de nieuwe iPhone 7 kun je bovendien foto’s opslaan in RAW-formaat. Deze foto’s zijn doorgaans een stuk groter, maar ook scherper. Door lagen toe te voegen aan de foto’s, kunnen gebruikers creatieve en professionele foto’s maken.

Volgens de makers van deze app kan Obscura Camera wat de normale camera app niet kan: scherpe foto’s maken. De app kost 6,99 euro.

 

Manual

Een andere, veel gebruikte app is Manual. Dit komt mede door de lage prijs van 1,99 euro. Voor dat bedrag krijg je een app waarmee je de sluitertijd, ISO, witbalans, focus en exposure compensation zelf in kunt regelen. Daarnaast kun je ook de zogenaamde ‘aperture’ regelen. Doordat de opties nog eens goed in de app worden uitgelegd, kun je zelf spelen met fotografische onderdelen.

 

ProShot

Als je graag professionele foto’s wilt maken, is Pro Shot wellicht een app voor jou. De app geeft je de volledige controle over exposure, ISO, sluitertijd en witbalans. Daarnaast hebben de makers van deze app goed nagedacht over het lay-out. Zo zijn er bijvoorbeeld custom presets, waarmee je je favoriete instellingen in één keer op kan slaan. ProShot kost 3,99 euro en is verkrijgbaar in de App Store.

 

Camera+

Camera+ is een andere geliefde app onder fotografen. Deze app gaat al lang mee in de mobiele fotografiewereld. Dit komt mede door de controls, filters, HDR en nabewerking tools. Als je een gevorderde gebruiker bent en RAW-formaat wil gebruiken, kun je het beste voor 2,99 euro Camera+ aanschaffen.

 

iPhone 7 kopen

Heb jij nog geen iPhone 7 en wil je deze graag binnenkort kopen? Gebruik onze mobiel abonnement vergelijker om ervoor te zorgen dat jij het goedkoopste telefoonabonnement vindt.

Mobiel Abonnement Vergelijken