Energie Vergelijken 2018 | ✓ Checkenbespaar.nl ✓ De Beste Vergelijker

Energie Vergelijken

Energie vergelijken & de goedkoopste energieleverancier vinden

Door de bovenstaande energievergelijker te gebruiken wordt het eenvoudig om het goedkoopste energiecontract te vinden. Energie vergelijken zou je minimaal eenmaal per jaar moeten doen, omdat stroom- en gastarieven meerdere keren per jaar kunnen wijzigen. Het gevolg hiervan is dat jij teveel gaat betalen. Grote kans dat jij inmiddels niet meer bij de goedkoopste energieleverancier zit.

Energie vergelijken op basis van je eigen verbruik

In de energievergelijker van Checkenbespaar.nl is het mogelijk om je eigen verbruik (stroom en/of gas) in te vullen. Vul het jaarlijkse verbruik in en de energievergelijker laat direct zien welke energieleverancier het goedkoopste is. Weet je niet hoeveel energie je verbruikt op jaarbasis? Vul dan in wat voor soort woning je hebt en met hoeveel mensen je in de woning woont. Op basis van gemiddelden wordt dan het verbruik bepaald.

Grijze stroom of groene stroom?

Standaard laat de energievergelijker van Checkenbespaar.nl alle energiecontracten zien met grijze en groene stroom. Indien je perse groene stroom wilt hebben, kan je dat aangeven door op het icoontje te klikken van de windmolen. De grijze energiecontracten worden hiermee uit de resultaten gehaald. Groene stroom is over het algemeen iets duurder, maar het scheelt slechts een paar tientjes op jaarbasis en daarmee wordt het milieu minder zwaar belast.

Vast tarief of variabel tarief?

Bij het energie vergelijken op Checkenbespaar.nl kan je ook invullen of je gedurende het energiecontract dezelfde tarieven voor stroom en/of gas wilt betalen, of dat het tarief variabel mag zijn. Bij een vast tarief weet je van te voren wat de kosten zijn, terwijl je bij een variabel tarief eventueel kan profiteren van dalende energieprijzen. Uiteraard kunnen energietarieven ook stijgen, dus blijf daar wel rekening mee houden.

Energie vergelijken met betrouwbare uitkomsten

Energie vergelijken gaat niet altijd goed, omdat de kostenopbouw van het maandbedrag vrij complex is. Er zijn veel factoren die om de hoek komen kijken, zoals het vastrecht voor stroom en gas, de netbeheerkosten voor stroom en gas (waarbij de netwerkbeheerder ook nog eens kan verschillen tussen stroom en gas) en de gastarieven die per gasregio anders zijn. Onze 100% onafhankelijke energievergelijker houdt rekening met al deze factoren waardoor de tarieven in de resultaten betrouwbaar zijn. In totaal bevat onze database meer dan 200 energiecontracten van ruim 30 energieleveranciers. Betrouwbaar energie vergelijken is nu dus makkelijker dan ooit!

Hoe kun je het beste energie vergelijken?

Bepaal eerst voor jezelf wat jij belangrijk vindt. Wil je zekerheid en van te voren weten welk energietarief je gaat betalen of vind je het niet erg om een variabel tarief te hebben (wat voordelig, maar ook nadelig kan uitpakken). Bepaal ook hoelang je maximaal aan het energiecontract wilt vastzitten en of je perse groene stroom/gas wilt. Met behulp van deze gegevens kun je onze energievergelijker invullen en kun je energie en gas vergelijken.

Besparen op energie met aanbiedingen en acties

Regelmatig hebben energieleveranciers aanbiedingen waardoor je nog meer kan besparen op je energierekening. Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract krijg je een welkomstkorting die soms oploopt tot honderden euro’s. Onze energievergelijker houdt ook rekening met deze aanbiedingen / promoties en worden in de resultaten van de vergelijker getoond. Eventuele kortingen zijn direct van de maandtarieven afgehaald zodat jij een goed beeld hebt van de uiteindelijke kosten.

Overstappen na het vergelijken van energie

Na het invullen van je wensen kan je eenvoudig alle energiecontracten vergelijken. Indien je goedkoper uit bent met een nieuw energiecontract (in vergelijking met je huidige energiecontract) dan is overstappen vaak zo geregeld. Indien je huidige energiecontract al verlopen is kun je gratis overstappen door bij de nieuwe energieleverancier het contract af te sluiten. Als je huidige contract nog niet verlopen is moet je vaak een boete betalen bij een overstap. Echter kan dit nog steeds aantrekkelijk zijn, omdat je met een nieuw energiecontract soms honderden euro’s per jaar bespaart. Lees meer over het overstappen van energielevenacier op onze pagina met Energie Overstap Tips en Hoe stap ik over?