Energiecontract bij het verhuizen -

Energiecontract bij het verhuizen

Je staat op het punt te verhuizen en vraag je af hoe het zit met je huidige energiecontract… Gelukkig is dat best eenvoudig, want een energiecontract is niet adresgebonden, maar persoonsgebonden. Het energiecontract staat dus op jouw naam en moet omgezet worden naar het nieuwe adres. Neem daarom contact op met de huidige energieleverancier om het contract om te zetten naar het nieuwe woonadres.

 

Verhuizen en overstappen naar een nieuwe energieleverancier

Is het niet mogelijk om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier? Dat hangt helemaal van je huidige contract af. Als het een energiecontract is voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld 3 jaar) en de looptijd is nog niet verstreken, dan mag je niet kosteloos overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Er zal een opzegvergoeding in rekening gebracht worden als je het contract vroegtijdig beƫindigd.

Ook als je naar een andere regio verhuist waar een andere netbeheerder (de partij die verantwoordelijk is voor de aansluiting en levering van stroom en/of gas) actief is heb je niet de mogelijkheid om kosteloos over te stappen. Je huidige energieleverancier zorgt ervoor dat de netbeheerder in de regio waar je gaat wonen op de hoogte is. Je hoeft daar verder niets voor te regelen.

 

Wat moet je voor je energiecontract regelen als je gaat verhuizen?

Informeer de energieleverancier:
Ga na bij welke energieleverancier je een contract afgelopen hebt en neem contact met ze op via de klantenservice. Je geeft de verhuisdatum en het nieuwe adres door zodat zij ervoor kunnen zorgen dat er ook op je nieuwe woonadres stroom en/of gas is. Je dient dit minimaal 2 weken voor verhuisdatum te doen.

Noteer de meterstanden:
De energieleverancier wil graag weten hoeveel stroom en/of gas je gebruikt hebt in je oude huis. Noteer om deze reden op de verhuisdatum alle meterstanden. De energieleverancier zal hier om vragen zodat ze een eindafrekening voor het oude woonadres kunnen opstellen.

Noteer ook de meterstanden van het nieuwe woonadres op de dag dat je de sleutels krijgt. Deze moet je namelijk ook doorgeven.

Meterstanden doorgeven:
Je ontvangt van de energieleverancier een formulier om alle meterstanden in te vullen. Het is ook mogelijk om dit online door te geven. Geeft de meterstanden binnen 15 dagen door zodat de energieleverancier alles tijdig kan verwerken.

 

Verhuizen en nog geen energiecontract

Soms komt het voor dat je verhuist en nog geen energiecontract hebt. Denk aan het verhuizen van een studentenhuis naar een huur- of koopwoning. Kleine kans dat je als student zijnde een energiecontract op jouw naam hebt staan. In deze situatie heb je wel de mogelijkheid om een nieuw energiecontract af te sluiten. Lees onze Energiecontract Tips voor meer informatie en vergelijk zelf eenvoudig alle energiepakketten via onze energievergelijker.