Ga voorzichtig om met kredietkaarten -

Ga voorzichtig om met kredietkaarten

Veel kredietkaartmaatschappijen komen met hele interessante teksten dat je bij het gebruik van een kredietkaart pas achteraf hoeft te betalen. Voor de consument klinkt dat natuurlijk heel verleidelijk en zien zulke betalingsmogelijkheden wel zitten. Echter snijdt het mes aan twee kanten en heeft deze regeling al meerdere mensen de schulden in gebracht. Om dit te voorkomen dien je vooraf goed ingelicht te zijn over hoe je op gepaste wijze een kredietkaart kunt gebruiken.

Gemakkelijk betalen

Een kredietkaart staat natuurlijk bekend om het betaalgemak. Zonder dat je een cent op zak hebt kan je heel simpel met een kredietkaart producten afrekenen. Aan het eind van de maand wordt het bedrag dan pas van jouw rekening afgeschreven. Soms kan het ook nogal riskant zijn om alleen een kredietkaart op zak te hebben, want de kans op impulsaankopen is dan aanzienlijk groter dan wanneer je alleen contact geld bij je hebt. Toch vinden veel mensen het wel handig om er één in huis te hebben, want je weet maar nooit waarvoor je het nodig hebt.

Terugbetalen

Aan het hebben van een kredietkaart hangt ook een prijskaartje. Zoals het soms heel verleidelijk is om met een kredietkaart alle aankopen te doen, zo kan je aan het eind van de maand een bepaald percentage aan rente terugbetalen aan de maatschappij. Er gaat dus meer af jouw rekening af dan dat je daadwerkelijk uitgeeft. De maatschappij moet er namelijk ook op verdienen en gooien gewoon nog een rentepercentage bovenop al jouw uitgaven.

Verlies

Bij verlies van een kredietkaart moet je oppassen dat deze niet in verkeerde handen terechtkomt. Een oneerlijke vinder kan namelijk zonder pardon aankopen doen met jouw kredietkaart. Jij bent dan in de aap gelogeerd, want jij moet voor al deze kosten opdraaien. Zorg dus dat je altijd de kredietkaart meteen opbergt na gebruik. Op die manier is de kans niet zo groot dat jouw kredietkaart kwijt raakt of wordt gestolen.