Gestolen of kapotte smartphone? Zo los je dat op

Gestolen of kapotte smartphone? Zo los je dat op

23/12/2016 Gestolen iPhone Traceren

Een gestolen of kapotte smartphone is altijd vervelend. Vooral als de smartphone hoort bij bijvoorbeeld een tweejarig abonnement. Daardoor betaal je een tijd lang voor het abonnement, zonder dat je daadwerkelijk gebruik kunt maken van de meegeleverde smartphone.

Er zijn nogal wat manieren om je telefoon kapot te krijgen: hem laten vallen, in de wc laten vallen of op de badkamervloer kapot laten vallen. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje. Niemand zit te wachten op dubbele kosten. Om die reden zijn er manieren om goedkoper je smartphone terug te krijgen!

 

Smartphone gestolen

Bij een gestolen smartphone kun je gebruikmaken van de terugzoekservices van Google en Apple. Als de smartphone gestolen is, zoek dan eerst op de plek waar je de smartphone voor het laatst had. Bijvoorbeeld in de winkel. Het gebeurt vaker dat winkeliers de smartphone vinden en daarom even voor je achter houden.

Maar als de smartphone echt weg is, kun je gebruikmaken van terugzoektools. Zo heeft Apple ‘Zoek mijn iPhone’ in het leven geroepen en heeft Google een soortgelijke dienst. Als je de telefoon op het spoor komt en het adres niet kent, is het niet verstandig daar alleen op af te gaan. Schakel de politie in, om te voorkomen dat je zelf slachtoffer wordt.

iPhone Find Me

 

Telefoon kapot laten vallen

Natuurlijk gebeurt het weleens dat een smartphone kapotgaat, bijvoorbeeld door vallen. Reparatie aan het scherm is mogelijk, maar valt meestal niet onder de garantie. JE kunt je smartphone dan inleveren bij een derde reparatiebedrijf. De kosten bedragen tussen de 100 en 250 euro. Bij Apple is het tegenwoordig mogelijk een nieuw scherm voor eigen kosten te laten plaatsen. De kosten daarvan liggen lager als je Apple Care hebt.

Bij smartphones die opeens niet werken, kun je meestal beroep doen op garantie. Waterschade- en valschade wordt uiteraard niet gedekt. Bij waterschade kun je altijd proberen het toestel een tijd lang in een bakje rijst onder te dompelen.

 

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om je gestolen smartphone terug te vinden of je kapotte smartphone te repareren. Sommige providers hebben en eigen vervangservice, waarbij je tegen een meerprijs een nieuwe smartphone kunt kopen. Andere fabrikanten bieden eigen reparatie- of vervangdiensten aan.

Mobiel Abonnement Vergelijken