Goedkoopste Energieleveranciers - Top 3 Aanbiedingen February 2023

Goedkoopste Energieleveranciers 2019 - Aanbiedingen

Gemiddelde jaarlijkse besparing op energie

Meer dan € 450,-
€ 200,- tot € 450,-
Minder dan € 200,-

21.877 bezoekers
hebben vorige maand energie vergeleken

Goedkope energie

Groene stroom & Gas

€ 175,- korting

Kosten per maand: € 104,90

  • 1 jarig contract
  • Vast tarief voor stroom & gas
Energiepakket Aanbieding 2017

Groene stroom & Gas

€ 165,- korting

Kosten per maand: € 105,29

  • 1 jarig contract
  • Vast tarief voor stroom & gas
Goedkoopste energiepakket 2017

Stroom & Gas

€ 160,- korting

Kosten per maand: € 106,15

  • 1 jarig contract
  • Vast tarief voor stroom & gas

De genoemde tarieven op deze pagina zijn op basis van enkel tarief (2600 kWh per jaar) en gasregio 4 (1100 m3 per jaar)

Onafhankelijk vergelijken

Nog vast bij een andere energieleverancier?

Zit je op dit moment nog aan een energiecontract vast, maar wil je wel graag een super aanbieding ontvangen op het moment dat je kan overstappen van energieleverancier? Vul het formulier in zodat wij je op de hoogte kunnen houden. Je ontvangt van ons een persoonlijk advies zodra het contract bij je huidige energieleverancier bijna afloopt.

TIP
Bij vrijwel alle energieleveranciers geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Vul een datum in die 1 maand voor het einde van de contractdatum is.

[[[["field9","equal_to","Wanneer huidige contract bijna afloopt"]],[["show_fields","field5"]],"and"]]
1 Step 1
Naam
Aanbieding ontvangen op
Previous
Next

Veelgestelde vragen over energieleveranciers en energie

Kan ik direct overstappen naar een andere energieleverancier?

Indien je een energiecontract voor onbepaalde tijd hebt, kan je direct kosteloos overstappen naar een andere energieleverancier. Als je een energiecontract hebt afgesloten voor één of meerdere jaren, kijk op het energiecontract tot wanneer het loopt. Maximaal 1 maand voordat het contract afloopt is het mogelijk om aan te melden bij een andere energiemaatschappij. Bij het voortijdig beëindigen van een energiecontract is het mogelijk dat de energiemaatschappij een boete oplegt.

Moet ik mijn huidige energiecontract opzeggen?

Bij het overstappen naar een andere energiemaatschappij hoef jij je huidige energiecontract niet op te zeggen. Je nieuwe energiemaatschappij zorgt er namelijk voor dat deze stopt en netjes overgezet wordt.

Hoeveel is de boete als ik mijn energiecontract vroegtijdig stop?

De hoogte van de boete hangt af van de resterende looptijd van je huidige contract. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de boetes wettelijk als volgt vastgesteld:
– Minder dan 1,5 jaar: € 50,-
– 1,5 tot 2 jaar: € 75,-
– 2 tot 2,5 jaar: € 100,-
– Meer dan 2,5 jaar: € 125,-

Mijn energiecontract loopt af, kan ik dit contract door laten lopen?

Energiecontracten van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar lopen na afloop gewoon door. Je moet er wel rekening mee houden dat de energiemaatschappij de tarieven voor stroom en gas kan verhogen (in de praktijk komt dit vaak voor). Na afloop van het contract kan je dus gewoon stroom en gas afnemen, maar je bent vaak een stuk duurder uit.

Meer informatie over de goedkoopste energieleveranciers

Veel Nederlandse consumenten zijn ‘slapers’. Dat zijn consumenten die ongemerkt besparingen laten liggen op hun energierekening. Want energie vergelijken kan een behoorlijke jaarlijkse besparing opleveren.

In Nederland groeit het aanbod van energieleveranciers gestaag. Door jarenlang bij dezelfde energieleverancier te blijven, is de kans groot dat de consument honderden euro’s per jaar te veel betaalt. Het regelmatig overstappen van energieaanbieder biedt doorgaans een flinke besparing door lagere energietarieven en eenmalige kortingen. Overstappen kan tegenwoordig vanuit de luie stoel, online.

 

Energieleveranciers vergelijken

Op Checkenbespaar.nl is het mogelijk alle energieleveranciers eens tegen het licht te houden. Op die manier vind je de goedkoopste energieleverancier. Door te vergelijken, krijg je meer inzicht van welke aanbieders er zijn en welke tarieven zij rekenen. Het voordeel is daarnaast te vinden is de welkomsttarieven. Ieder jaar wisselen van energieleverancier vanwege de lagere tarieven en welkomstkortingen kunnen leiden tot een behoorlijke besparing op de energierekening.

Iedereen wil natuurlijk graag goedkope energie. Belangrijk om te weten is dat als je van energieleverancier wisselt, de kwaliteit van de energie niet anders wordt. De energie wordt namelijk geleverd door de netbeheerder. Het is dus feitelijk onjuist dat energieleverancier A meer storingen heeft dan energieleverancier B. Het onderhoud aan het stroomnetwerk wordt geregeld door de netwerkbeheerder. Op onze website worden de goedkoopste energieleveranciers als eerste getoond. Vergelijk energie en krijg een overzicht van alle aanbieders en hun prijzen.

 

Groene stroom

Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom? Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame bronnen. In andere gevallen betaalt de energieleverancier een vergoeding ten behoeve van het milieu. Bijvoorbeeld door geld te investeren in het planten van meer bomen. Meestal is groene stroom een benaming voor ‘duurzame energie’. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld wind- en zonne-energie. Tijdens het energie vergelijken is het mogelijk aan te geven of men kiest voor duurzame energie of grijze stroom.

 

Netbeheerders

We zeiden het al eerder: veel mensen denken ten onrechte dat de kwaliteit van de stroom wisselt per energieleverancier. De energieleverancier is in feite niets meer dan een kantoor met een eigen klantenservice en administratie-afdeling. De energie wordt nooit letterlijk door de energieleverancier geleverd, maar door de netbeheerder. Het transport wordt dus gedaan door de netbeheerder. Wel is het vaak zo dat als men storingen heeft in de apparatuur, dat er dan een monteur van de energieleverancier zelf wordt ingezet.

Wie de netbeheerder is, verschilt per regio. Dat is wettelijk zo geregeld. Om die reden is het dus onmogelijk zelf een netbeheerder te kiezen. De energieleverancier berekent doorgaans de kosten van de netbeheerder door op de rekening.

 

Energierekening besparen

Men kan besparingen op de energierekening. Dit kan door het energieverbruik te meten en op die manier te besparen. Een besparing leidt tot een lagere energierekening en bovendien is dit ook beter voor het milieu. Er zijn een aantal voor de hand liggende tips, zoals bijvoorbeeld minder lang te douchen en energiebesparende apparatuur te gebruiken. Daarnaast zijn slimme thermostaten steeds goedkoper, waardoor het mogelijk is meer inzicht te krijgen in het energieverbruik.

 

Energierekening

Hoe ziet de energierekening eruit? In principe bestaat de rekening uit twee delen: leveringskosten en netwerkkosten. De leveringskosten zijn in principe de energietarieven, inclusief belastingen en vaste leveringskosten. Daarnaast wordt ook de welkomstkorting berekend. Dit is ook meteen de belangrijkste reden om over te stappen: door ieder jaar van energieleverancier te wisselen is het mogelijk alle welkomstkortingen mee te pakken. Daardoor is het mogelijk behoorlijk te besparen op de energierekening.

 

Welkomstkorting

Om meer consumenten te trekken bieden veel energieleveranciers tegenwoordig een welkomstkorting aan. Deze welkomstkorting moet niet gezien worden als een ‘cashback-actie’, maar wordt meestal meteen verwerkt in de energieprijzen binnen de vergelijker. De welkomstkorting energie wordt aan het eind van het contract uitgekeerd. Meestal is het afsluiten van een energiecontract voor 1 jaar al voldoende om de korting te krijgen. Door ieder jaar over te stappen van energieleverancier is het mogelijk ieder jaar opnieuw de welkomstkorting te ontvangen. Dit levert een besparing van 100 tot 300 euro per jaar op.

Door ieder jaar energie te vergelijken en over te stappen vind je de goedkoopste energieleverancier en kun je op de energierekening besparen.