Grote verschillen premie autoverzekering - Checkenbespaar.nl

Grote verschillen premie autoverzekering

02/09/2016 Verschillen in premie autoverzekeringen

Er zijn grote verschillen in de premies van autoverzekeringen. De premie is afhankelijk van de regio waar de autorijder woont, waardoor een verzekerde in Rotterdam veel meer betaalt voor zijn autoverzekering dan een verzekerde uit Dokkum. In Rotterdam betaalt men het meest: 935 euro per jaar voor de WA-verzekering. Voor eenzelfde verzekering betaalt een verzekerde uit Dokkum slechts 383 euro per jaar.

In het algemeen kunnen we stellen dat autoverzekeringen in steden veel duurder zijn dan in kleine gemeenten. Wie in de Randstad woont, betaalt soms tot wel twee keer zoveel als in een kleine gemeente.

 

Randstad het duurst

De verzekerden uit Rotterdam, Amsterdam en Den Haag betalen gemiddeld het meest voor hun WA-autoverzekering. De WA+ beperkt cascoverzekering is het duurst in Amsterdam, Rotterdam en Maarssen. Ook voor de WA+ volledig cascoverzekering in Amsterdam het duurst. Daarna volgen Hilversum, Laren, Huizen en Rotterdam.

Inwoners uit Dokkum betalen het minst voor de autoverzekering. Op alle drie de verzekeringen zijn zij het goedkoopst uit. Daarnaast blijkt er ook een verschil te zijn tussen de doelgroepen per regio.

 

Jongeren betalen het meest voor een autoverzekering

Jongeren zijn nog steeds het duurste uit met het afsluiten van een autoverzekering. Onder ‘jongeren’ verstaat de verzekeraar doorgaans: verzekerden tussen de 18 en 24 jaar. De gemiddelde premie is voor jongeren uit Dokkum zo’n 547 euro per jaar, terwijl volwassenen maar 383 euro per jaar betalen. In Rotterdam betalen jongeren het meest met zo’n 1300 euro op jaarbasis.

Daarnaast kijken verzekeraars ook nog andere factoren om de premie van de WA-autoverzekering te bepalen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het gewicht van de auto, de schadevrije jaren en de leeftijd van de bestuurder. Steeds meer autoverzekeraars richten zich op een bepaalde doelgroep. Wie buiten de doelgroep valt, betaalt soms tot wel honderden euro’s per jaar meer premie. Consumenten kunnen bij aanbieder A fors meer betalen dan bij aanbieder B. Daarom is het verstandig autoverzekeringen te vergelijken. Let daarbij niet alleen op de premie, maar ook op de voorwaarden en de dekkingen.

Goedkope Autoverzekering Afsluiten

Premie autoverzekering vergelijken per stad