Heb je in eigen land een reisverzekering nodig?

Heb je in eigen land een reisverzekering nodig?

01/03/2017 Reisverzekering Nederland

De vakantie komt er weer aan. Nederlanders trekken er weer op uit, in zowel het buitenland op wintersport als in eigen land. Als je al een doorlopende reisverzekering hebt, moet je die dan opzeggen zodra je besluit in eigen land vakantie te vieren, of kun je die beter houden? In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden bij een doorlopende reisverzekering vergelijken, terwijl je in eigen land blijft.

 

Dekkingen

De reisverzekering dekt verschillende zaken. Bijvoorbeeld als je je bagage kwijtraakt of geneeskundige kosten moet maken. Maar de meeste geneeskundige zaken zijn al via de zorgverzekering geregeld. In dat geval heb je een reisverzekering niet nodig. Dat wil niet zeggen dat de reisverzekering altijd een overbodige verzekering is. Er zijn namelijk ook verschillende situaties waarin een doorlopende reisverzekering best van pas komt.

 

Zorgkosten

Voor medische kosten hoef je geen doorlopende reisverzekering af te sluiten, zeker niet als je in eigen land blijft. Iedereen in Nederland moet verplicht een basis zorgverzekering hebben. In het buitenland wordt de zorg maar tot een bepaald tarief vergoed. Ga je naar het buitenland, dan heb je soms een reisverzekering nodig. In Nederland is een doorlopende reisverzekering op gebied van zorgkosten overbodig.

 

Schade en verlies

Een doorlopende reisverzekering is wel nuttig voor andere zaken. Voor onvoorziene kosten omdat je terug moet naar huis, is zeker bij verblijf in eigen land niet erg waarschijnlijk. De reisverzekering heb je dan niet nodig.

Maar als je bagage wordt gestolen of zoekraakt, is een reisverzekering wel nuttig. Ook als je in eigen land blijft. Immers: de kans dat je zonnebril wordt gestolen of een koffer zoekraakt, is in ons land net zo groot als in het buitenland. De bagagedekking is dus zeker nuttig. Als je een inboedelverzekering met buitenshuis dekking hebt, is dit weer een ander verhaal. De dingen die je meeneemt buitenshuis in ons land, zijn dan soms ook onder die verzekering verzekerd. In alle andere gevallen is een reisverzekering zeker nuttig.

Ten slotte is een reisverzekering nuttig als je een huisje of hotelkamer boekt. Als je iets per ongeluk kapotmaakt, betaalt de reisverzekering meestal het schadebedrag. De hoogte van de dekking verschilt per reisverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schade aan gehuurde spullen, dus heb je hierbij echt een reisverzekering nodig!

 

Reisverzekering Vergelijken