Hoeveel MB Internet Heb Ik Nodig Voor Mijn Mobiel -

Hoeveel MB Internet Heb Ik Nodig Voor Mijn Mobiel

15/10/2015 Hoeveel GB Internet Telefoon Abonnement

Hoeveel MB internet heb ik nodig voor mijn smartphone? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Het is van te voren niet exact te bepalen als je nog geen internet op je mobiel hebt, maar we kunnen wel een goede indicatie geven zodat je een goed mobiel abonnement kunt afsluiten die bij je wensen past. Als je al internet op je mobiel hebt en je wilt een nieuw abonnement afsluiten dan kun je eenvouding in je smartphone bekijken hoeveel MB je per maand verbruikt.

Ik heb al mobiel internet, hoeveel MB verbruik ik?

Indien je op dit moment al mobiel internet hebt dan kun je vaak in de smartphone terugvinden hoeveel MB je verbruikt. Een andere methode is door in te loggen bij je telecom provider, want vaak wordt het verbruik van mobiel internet inzichtelijk gemaakt. Indien je daar niet kunt terugvinden hoeveel MB internet je verbruikt dan is het aan te raden om in de smartphone te kijken.

Mobiel internet verbruik op Android

Op Android smartphones moet je naar ‘Instellingen’ gaan en vervolgens naar de optie ‘Datagebruik’ (of Gegevensgebruik). Daar kun je zien hoeveel MB internet je gebruikt hebt in een periode die jezelf kunt selecteren. Ook kun je dan precies hoeveel MB iedere app gebruikt.

Mobiel internet verbruik op iOS van Apple

Op iPhones met iOS is het dataverbruik ergens anders te vinden. Ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Mobiel Netwerk’. Ook daar heb je dan inzicht in je verbruik.

Ik heb nog geen mobiel internet, hoeveel heb ik nodig?

In dit geval moet je een inschatting maken van hoe actief je gaat zijn en wat je allemaal op internet wilt gaan doen. Het versturen van WhatsApp berichten verbruikt bijna geen internet dus daar hoef je je niet zo druk om te maken. Het gaat meer om het gebruiken van apps, de internetbrowser en met name het bekijken van video’s en het streamen van muziek. Deze laatste twee mogelijkheden gebruiken behoorlijk veel MB’s internet. Hieronder vind je een aantal richtlijn:
– WhatsApp berichten versturen/ontvangen: 0.02MB per bericht (foto’s/video’s uitgezonderd)
– Email berichten versturen/ontvangen: 0.03MB per email (foto’s/video’s uitgezonderd)
– Internetpagina openen: 0.5MB – 1.5MB per pagina
– Muziek downloaden: 3.5MB per liedje
– Spotify: 100MB per uur
– Youtube: 175MB per uur

Hoeveel MB internet gebruikt de gemiddelde Nederlander?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de gemiddelde Nederlander in 2013 ongeveer 350MB gebruikte. In 2014 steeg dat al richting de 600MB. De verwachting is dat het gemiddelde verbruik in 2015 en 2016 verder zal doorstijgen. Het lijkt er dus op dat veel Nederlanders al richting (of over) de 1000MB gaan.

Hoeveel MB internet moet je kiezen bij een abonnement?

Wij adviseren voor een dagelijkse gebruiker om minimaal 1000MB te nemen. Als je minder neemt en je gaat een keer over het limiet heen dan moet je rekening houden met flinke oplopende kosten. Vaak betaal je minimaal €0,10 per extra MB en dan zijn de kosten relatief hoog in vergelijking met een internetbundel die wat ruimer is. Het prijsverschil tussen een internetbundel van 500MB en 1000MB is meestal maar een paar euro en zeker de moeite waard.

Mobiele abonnementen vergelijken

Wil jij weten welk mobiel abonnement het beste bij je past? Vul dan onze Sim Only Vergelijker of Smartphone Abonnement Vergelijker is. Op basis van je voorkeuren zie je direct welk abonnement het meest aantrekkelijk voor jou is!

Sim Only Vergelijken

Mobiel Abonnement Vergelijken