Inboedelverzekering vergelijken doe je bij Checkenbespaar.nl

Inboedelverzekering Vergelijken

Een inboedelverzekering vergelijken doe je eenvoudig en snel op deze pagina. In 2013 begon de Consumentenbond met het vergelijken van inboedelverzekeringen. Het advies hierbij was om zowel inboedelverzekering als opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Bij een eventuele schadeclaim is de afwikkeling namelijk veel eenvoudiger. Deze twee verzekeringen samen worden ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Hieronder heb je de mogelijkheid om een inboedelverzekering te vergelijken.[compmodule token=’r7RAK’]

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is misschien wel één van de belangrijkste verzekeringen die je afsluit. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat je spullen in huis goed verzekerd zijn. Spullen kwijtraken zoals bij diefstal, brand of waterschade is natuurlijk erg om te overkomen. Een goede inboedelverzekering zorgt in deze situaties voor een goede dekking zodat jij met het geld van de verzekeraar nieuwe spullen kan kopen. Kijk bij het vergelijken van een inboedelverzekering dus goed wat er allemaal gedekt wordt en tot welk bedrag je een schadevergoeding kan krijgen.

 

Inboedelverzekering vergelijken die aan jouw wensen voldoet

De maandelijkse kosten van een inboedelverzekering zijn sterk afhankelijk van persoonlijke factoren. Deze complexe berekening kan de inboedelverzekering vergelijker van Checkenbespaar.nl eenvoudig maken nadat jij een paar persoonlijke gegevens en voorkeuren ingevuld hebt. De tarieven van de inboedelverzekeraars rangschikken wij direct, zodat jij een duidelijk overzicht krijgt van de goedkoopste inboedelverzekeringen die aan jouw wensen voldoen.

 

Overstappen naar een andere inboedelverzekeraar

Als je al een inboedelverzekering hebt, is het natuurlijk ook mogelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar. Redenen hiervoor kunnen zijn dat je niet tevreden bent met de geboden service of misschien kan je veel geld besparen bij een andere inboedelverzekeraar.

Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Inboedelverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je inboedelverzekering af en profiteer van lage kosten. Lees onze overstap tips voor inboedelverzekeringen om ervoor te zorgen dat je naar een inboedelverzekeraar overstapt die beter bij jouw situatie past.

 

Direct een inboedelverzekering afsluiten

Na het vergelijken kan je via Checkenbespaar.nl direct een verzekering afsluiten bij, een door jouw gekozen, inboedelverzekeraar. Gedurende de looptijd van de inboedelverzekering kan je altijd bij deze verzekeraar terecht voor vragen, wijzigingen en eventuele schadeclaims. Het afsluiten van een nieuwe inboedelverzekering is zo gedaan. In minder dan 2 minuten tijd is de nieuwe inboedelverzekering afgesloten en heb jij je inboedel goed ingedekt.

 

Opzeggen inboedelverzekering

Als je al een inboedelverzekering hebt en wilt overstappen naar een nieuwe inboedelverzekeraar, is het belangrijk dat je oude inboedelverzekering opgezegd wordt. Het opzeggen van je oude inboedelverzekering wordt geregeld door de nieuwe inboedelverzekeraar, dus daar heb je verder geen omkijken naar. Nadat jij een nieuwe inboedelverzekering afgesloten hebt krijg je binnen enkele dagen een opzegbevestiging.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een inboedelverzekering voor 1 jaar afgesloten wordt. Na het eerste jaar is het per maand opzegbaar. Dus als je inboedelverzekering eindigt op 1 september, kan je het op 1 augustus opzeggen. Je kan dus ook vanaf 1 augustus inboedelverzekeringen vergelijken en aanmelden bij een nieuwe verzekeraar. Geef hierbij wel aan dat de ingangsdatum 1 september moet zijn.

 

AFM richtlijnen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) analyseert de markt van vergelijkingswebsites voor financiële producten. Aangezien transparantie bij ons voorop staat zijn wij hier heel blij mee. Hierdoor kunnen wij een duidelijk overzicht geven van de beste en goedkoopste inboedelverzekeringen. Checkenbespaar.nl is onderdeel van Matheva B.V. en valt onder de collectieve AFM vergunning van Zanox met AFM nummer 12042897.