iPhone 7: functies, kenmerken en aanbiedingen - Checkenbespaar.nl

iPhone 7: functies, kenmerken en aanbiedingen

09/10/2016 iPhone 7 Vergelijken Online

De nieuwe iPhone 7 is er! Het is het toestel waarvan de buitenkant niet veel veranderd is. Daarmee is Apple begonnen aan haar driejaarlijkse cyclus: iedere drie jaar komt het bedrijf met een compleet vernieuwde smartphone. Dit jaar kwam er een tweede tussenversie uit, die toch de naam iPhone 7 heeft gekregen.

Aan de buitenkant mag het toestel dan niet veel veranderd zijn, aan de binnenkant heeft Apple toch een flink aantal wijzigingen doorgevoerd. In dit artikel gaan we de iPhone 7 vergelijken.

 

Een iets ander uiterlijk

Apple heeft ten eerste de buitenkant van het toestel licht veranderd. Voornamelijk bij de zwarte varianten, zoals matzwart en Gitzwart vallen de antennestrepen nauwelijks meer op. De antennestrepen zijn op alle toestellen naar de boven- en onderkant van het toestel verhuisd. Daardoor zie je de strepen minder, waardoor het design net wat strakker oogt.

Apple heeft de kleur Spacegrijs laten vallen. In ruil daarvoor biedt het bedrijf nu smartphones in Matzwart, Gitzwart (glimmend), Rose Gold, Goud en Zilver. De Gitzwarte variant is alleen verkrijgbaar voor toestellen vanaf 128GB opslaggeheugen. Hoewel de Gitzwarte variant erg gevoelig is voor krasjes, lijkt het toestel erg gewild. Zo is de levertijd momenteel opgelopen tot november 2016. De beste optie is iPhone 7 vergelijken.

Waterdicht

Ten tweede heeft Apple een IP67-certificerting op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dat betekent dat de toestellen spatwaterdicht zijn. Het toestel per ongeluk in bad laten vallen of ermee in de regen lopen is geen probleem. Ermee onderwateropnames maken lijkt niet verstandig. Apple heeft nog steeds een watersensor in de behuizing gebouwd, waardoor het bedrijf kan zien of het toestel nat is geweest. Nog steeds geldt bij de garantievoorwaarden dat waterschade niet gedekt wordt door de garantie. Enige voorzichtigheid is dus geboden.

Design iPhone 7 in verschillende kleurenOm het model waterdicht te krijgen, heeft Apple onder meer de Lightningpoort en de SIM-tray voorzien van rubber. Daarmee moet er minder vocht in het toestel lopen bij een ongelukje. Daarnaast heeft Apple een aanpassing gemaakt die velen een doorn in het oog is; het toestel is niet langer meer voorzien van een 3,5 mm jack. Wil je nu muziek luisteren op je jack-oordopjes, dan heb je de bijgeleverde verloopstekker nodig. Daarnaast levert Apple oortjes met een Lightning-stekker mee. Het voordeel is dat de smartphone waterdicht is, het nadeel is dat je voortdurend een verloopje mee moet nemen als je bijvoorbeeld de AUX-uitgang van je autoradio wilt gebruiken. Daarnaast kun je niet opladen en muziek luisteren tegelijk, omdat de Lightning poort al in gebruik is.

 

Betere camera’s

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben beiden betere camera’s gekregen. Op de iPhone 7 Plus wordt nu gebruikgemaakt van twee lenzen. Een van deze lenzen is de telelens, die ervoor moet zorgen dat foto’s nog scherper zijn. De iPhone 7 Plus heeft een resolutie van 12 megapixel aan de achterzijde en een verbeterde camera aan de voorzijde, voorzien van 8 megapixel.

De nieuwe ontwikkelde Image Signal Processor zorgt voor nog mooiere foto’s. Daarnaast kan de nieuwe flitser beter opnames maken in donkere omstandigheden. De nieuwe flitser zorgt voor 50 procent meer lichtopbrengst.

Vernieuwde camera iPhone 7

iPhone 7 vergelijken

De iPhone 7 is los te verkrijgen vanaf 769 euro. Daarmee is dit toestel weer iets duurder. Het voordeel van het los kopen van het toestel is dat je voordeliger uit bent bij sim only vergelijken. Dit betekent dat je enkel voor het abonnement hoeft te betalen en dus niet voor de iPhone 7. Het toestel is los te verkrijgen bij bijvoorbeeld Apple zelf, de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag en andere resellers zoals bijvoorbeeld Amac, iCentre en MediaMarkt.

iPhone 7 Bestellen

Het is nog best ingewikkeld een toestel te kopen, want de vraag is hoog en de toestellen zijn schaars.

Om die reden kun je ook overwegen een mobiel abonnement af te sluiten door iPhone 7 vergelijken. Op dit moment hebben diverse mobiele providers aanbiedingen met de iPhone 7. Je betaalt ongeveer tussen de 40 en 60 euro per maand voor de iPhone 7 32GB of iPhone 7 Plus met 128 GB. In sommige gevallen moet je bijbetalen; andere providers verrekenen de prijs van de iPhone 7 in het contract. Een contract met de iPhone 7 heeft doorgaans een loopduur van 2 jaar.

iPhone 7 vergelijken