Maak je huis energiezuinig en bespaar energie - Checkenbespaar.nl

Maak je huis energiezuinig en bespaar energie

31/10/2016 Verschil groene en grijze energie

De Nederlandse overheid komt met een nieuwe campagne om huiseigenaren aan te sporen hun huis energiezuiniger te maken. Dat kan bijvoorbeeld door isolatie van het dak, de vloer, de gevel, de spouwmuur of de ramen. Nederlanders denken vaak dat isolatie erg duur is en dat het weinig oplevert.

Maar liefst 60 tot 70 procent van de Nederlanders schat de opbrengsten van isolatie te laag in. Dat terwijl isolatie van de woning juist een enorme besparing op de energierekening op kan leveren. Een andere manier om te besparen op de energierekening is door energie vergelijken.

 

Onderzoek naar energie verbruik

70 procent van de Nederlanders vindt het belangrijk dat de overheid meedoet aan de bewustwording over energiegebruik. 71 procent van de ondervraagden weet manieren op te noemen om het huis energiezuiniger te maken. De meeste Nederlanders noemen de hoge kosten als reden om het huis niet te isoleren.

Slechts een kwart van de Nederlanders weet dat de overheid subsidie geeft voor energiebesparende maatregelen. Om die reden komt de overheid de komende 3 jaar met een campagne genaamd ‘Energie besparen doe je nu’. Deze campagnes zijn onder meer te vinden op radio, televisie en internet.

 

Energie besparen

Door de woning te isoleren is het mogelijk energie te besparen. Een voorbeeld: vloer- en spouwmuurisolatie kost ongeveer 3900 euro. Dat terwijl de overheid een subsidie van 20 procent geeft bij tenminste twee energiebesparende maatregelen in de vorm van isolatie. Bovendien levert deze isolatie jaarlijks een besparing van 760 euro op. Na ongeveer 5 jaar is de investering terugverdiend. Bovendien is dit goedkoper dan bijvoorbeeld spaargeld op een bank zetten, zo rekent de Rijksoverheid voor.

 

Subsidie

Wat veel Nederlanders niet weten, is dat er twee manieren zijn om te besparen op de energierekening; door isolatiemaatregelen en door energie vergelijken. Wie tenminste 2 verschillende isolatiemaatregelen in één keer neemt, komt in aanmerking voor een subsidie van 20 procent. Het gaat hier om isolatie aan bijvoorbeeld het dak en de spouwmuur samen. Daarnaast is er een subsidie beschikbaar voor de aanschaf van isolerende deuren en kozijnen voor driedubbelglas. Ten slotte zijn er nog meer verschillende subsidies.

Daarmee is het investeren in een energiezuinige woning een stuk minder prijzig dan aanvankelijk gedacht, met name als je profiteer van een cashback actie die veel energieleveranciers aanbieden bij een 1-jarig of 2-jarig energiecontract.

Zelf Energie Vergelijken