Meest Populaire Databundel Telefoonabonnement - Checkenbespaar.nl

Meest Populaire Databundel Telefoonabonnement

10/01/2016 Meest gekozen databundel telefoonabonnement

De meest populaire databundel voor telefoonabonnementen was in 2015 1GB. 49% van de Nederlanders gaf in een onderzoek van Telecompaper aan een databundel van 1GB te hebben. Het gemiddelde verbruik ligt echter veel hoger, namelijk op 2.3GB. Dit wordt met name veroorzaakt door 4G gebruikers die veel meer data verbruiken. 11% van de Nederlanders heeft inmiddels een databundel tussen de 1 en 3GB en 5% van de bundels zit tussen de 4 en 20GB.

Ondanks het toenemend aantal Nederlanders met een telefoonabonnement waarin data zit, is het gemiddelde verbruik landelijk gezien wel afgenomen. Ligt het gemiddelde verbruik nu op 2.3GB, in 2014 was dat nog 2.6GB. Dit heeft te maken met een toename in kleinere databundels van ongeveer 500MB. Hierdoor wordt het gemiddelde verbruik omlaag gehaald.

De verwachting is dat steeds meer mensen met een (sim only) abonnement in de toekomst een grotere databundel zullen kiezen. Steeds meer diensten gaan via internet waardoor 1GB voor veel gebruikers niet meer voldoende zal zijn. 23% van de Nederlanders verwacht binnenkort een databundel te kiezen die groter zal zijn dan 1GB. Dit is ook duidelijk voor de telecomproviders, want de aangeboden databundels worden steeds groter.

Via onze website kun je eenvoudig een mobiel abonnement vergelijken of sim only abonnement vergelijken. Met behulp van de filteropties kun je makkelijk aangeven hoe groot de databundel van jouw nieuwe abonnement moet zijn. Je krijgt direct de beste telefoonabonnement aanbiedingen te zien.