Mobiel Abonnement Vergelijken op Checkenbespaar.nl

Mobiel Abonnement Vergelijken

SLUIT EEN ABONNEMENT AF VIA ONZE VERGELIJKER EN ONTVANG EEN CADEAUBON VAN €10,-

Een mobiel abonnement vergelijken doe je eenvoudig en snel op deze pagina. Wij bieden een compleet overzicht met alle smartphones en alle mobiele abonnementen van BEN, Hollandsnieuwe, KPN, Tele2, Telfort, T-Mobile en Vodafone. Zoek hieronder de smartphone die je graag wilt hebben en in de volgende stap vul jij eenvoudig het aantal belminuten en MBs internet in. Het goedkoopste mobiele abonnement staat direct bovenaan.

Sluit nu via onze vergelijker een mobiel abonnement af en ontvang een Bol.com cadeaukaart t.w.v. €10,-!

Cadeau bij mobiel abonnement vergelijken

100% onafhankelijk een mobiel abonnement vergelijken

Het vergelijken van een mobiel abonnement kan bij Checkenbespaar.nl eenvoudig, snel en 100% onafhankelijk. Onze database bestaat uit meer dan 2 miljoen combinaties van smartphone en abonnement. Gelukkig hoef jij maar een paar wensen in te vullen en onze mobiel abonnement vergelijker doet de rest van het werk. Zo vind jij supersnel het goedkoopste mobiele abonnement met een gloednieuwe smartphone. Bij ons kun je een mobiel abonnement vergelijken van alle providers waaronder BEN, Hollandsnieuwe, KPN, Tele2, Telfort, T-Mobile en Vodafone.

Mobiel abonnement vergelijken met veel MBs internet

We gebruiken steeds meer MBs internet waardoor de mobiele abonnementen met internet steeds populairder worden. In onze vergelijker kan je een mobiel abonnement vergelijken waarbij jijzelf kan bepalen hoeveel MBs internet je minimaal wilt hebben. Daarnaast kun je ook aangeven hoeveel belminuten er in de bundel moeten zitten. Onze mobiel abonnement vergelijker doorzoekt automatisch ruim 2 miljoen opties en komt direct met het goedkoopste mobiele abonnement.

Contractduur van mobiele abonnement

Niet iedereen wilt lang aan een mobiel telefoon abonnement vastzitten en om die reden is het een belangrijke factor voor het afsluiten van een telefoon abonnement. Als je via Checkenbespaar.nl een mobiel abonnement vergelijkt kan je ook de maximale contractduur aangeven. Een mobiel abonnement vergelijken was nog nooit zo eenvoudig, want je krijgt alleen de aanbiedingen te zien die aan deze contractduur voldoen.

Smartphone bij telefoonabonnement

Naast een bundel met belminuten en internet krijg je een smartphone bij je abonnement. Afhankelijk van de grootte van de bundel krijg je korting op de smartphone of krijg je er zelfs een gratis smartphone bij. Indien je een specifieke smartphone bij het abonnement wilt hebben kun je in onze vergelijker aangeven welk merk smartphone je graag wilt hebben. Ook kun je de kleur aangeven zodat er direct interessante mobiele abonnementen met smartphone in de resultaten van de vergelijker verschijnen.

Nieuwe mobiel abonnement afsluiten

Heb je via de mobiel abonnement vergelijker van Checkenbespaar.nl een goede aanbieding gevonden? Je kan direct doorklikken om het abonnement bij de provider of online webshop af te sluiten. De nieuwe provider zal je eventuele huidige mobiele abonnement stopzetten (indien het opzegbaar is). Controleer dit van te voren goed, want je kan alleen overstappen als je huidige contract (vaak 1 of 2 jaar) afgelopen is.

Mobiel abonnement vergelijken en overstappen

Als je na het vergelijken van een mobiel abonnement erachter komt dat je geld kan besparen bij een andere provider, is het interessant om over te stappen. Let hierbij wel op dat je huidige contract opgezegd mag worden. Raadpleeg onze pagina over overstappen van mobiel abonnement voor meer informatie.

Gratis mobiele telefoon bij contract?

In 2015 en 2016 ontstond er vrij veel ophef over de “gratis smartphone” die je zou krijgen bij diverse providers. Uiteindelijk bleek dat de providers de kosten van de smartphone in het abonnement hadden verwerkt en dat de smartphone eigenlijk niet gratis was. De wetgeving gaat om deze reden aangepast worden. De tarieven die je ziet bij het vergelijken van een mobiel abonnement zijn de maandelijkse kosten. Sommige aanbieders communiceren nog steeds dat de kosten van de telefoon € 0,- zijn, maar de kosten zitten dus in de abonnementskosten verwerkt.

Verschillende providers

In Nederland hebben we vier grote netwerken: KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Daaronder vinden we de zogenaamde ‘virtuele providers’. Dit zijn doorgaans providers die volledig zelfstandig opereren en dus een eigen organisatie hebben, maar gebruikmaken van de netwerken van de vier grote providers.

Bijvoorbeeld: Simyo heeft een eigen organisatie, maar maakt gebruik van het netwerk van KPN. Het gaat hier om providers zoals: Lebara, Bliep, Simyo, HollandsNieuwe, LycaMobile, Robin Mobile, Simyo, Youfone en Simpel.

Overstappen met nummerbehoud

Wie naar een andere provider wil overstappen, maar niet al zijn vrienden en familie wil bellen om door te geven dat hij een nieuw nummer heeft, kan nummerbehoud aanvragen. Bijna alle providers bieden deze service tegen een kleine betaling of bieden zelfs een gratis overstapservice. Door nummerbehoud aan te vragen is een hoop rompslomp te voorkomen.

3G en 4G mobiele abonnementen vergelijken

Tegenwoordig hebben we de beschikking over het snellere 4G-netwerk. De dekking van het netwerk in Nederland ligt op ongeveer 98 procent bij de grote providers. De kleine, virtuele providers vragen doorgaans een extra bedrag per maand om toegang te krijgen tot het snellere netwerk.

De keuze voor 4G is alleen handig als men een mobiele telefoon heeft die deze nieuwe techniek ondersteunt. Bij oudere telefoons is het slimmer voor het 3G-netwerk te gaan. Doorgaans zijn de mobiele abonnementen op 3G iets goedkoper dan de 4G-abonnementen. Bovendien is bewezen dat klanten die een 4G-abonnement hebben, meer data verbruiken.

Past de simkaart in de telefoon?

We raden aan tijdens het mobiel abonnement vergelijken uit te zoeken welk type simkaart door de smartphone wordt gebruikt. Sommige providers bieden 3-in-1 kaarten. Daarbij is de juiste pasvorm gemakkelijk uit te drukken. Andere providers bieden enkel een microsim- of nanosimkaart. Het is slim hierbij stil te staan bij bijvoorbeeld het gebruik van een iPhone of Samsung Galaxy Edge. Zo ondersteunt een iPhone 5 enkel nano-sim, terwijl een iPhone van voor 2011 enkel op micro-simkaarten werkt.

Populaire smartphones bij mobiel abonnement vergelijken

Op dit moment zijn de smartphones van Apple en Samsung de meest gekozen smartphones bij een mobiel abonnement vergelijken. Door de populariteit van de smartphone en de gekozen hardware ligt de aanschafwaarde van het toestel ook hoger. Om die reden bieden veel providers tegenwoordig een mobiel abonnement met iPhone of Samsung-toestel bij bijbetaling.

Het mobiel abonnement vergelijken is doorgaans een persoonlijke keuze. Hoeveel belminuten zijn nodig? Belt de klant überhaupt nog, of heeft hij een grote databundel nodig? En kies hij voor een iPhone of een Samsung smartphone?

iPhone mobiel abonnement vergelijken

De iPhone van Apple is een van de populairste smartphones ter wereld. Iedere dag gaan er een miljoen exemplaren over de toonbank. De iPhone is een kwalitatief hoogstaand product met een goed design. Om die reden ligt de prijs van zo’n toestel behoorlijk hoog. Voor iemand die het toestel los wilt kopen, is dit bijna niet op te brengen. Om die reden bieden veel providers een mobiel abonnement aan, waarbij men met een bijbetaling de iPhone kan krijgen. De prijs van de iPhone is dus bij het mobiel abonnement inbegrepen. Door het ‘gespreid betalen’ ligt de prijs van het toestel wel iets hoger. Apple brengt ieder jaar slechts een paar nieuwe modellen op de markt, in tegenstelling tot concurrent Samsung.

Bij het mobiel abonnement vergelijken voor een iPhone dien je rekening te houden met de keuze voor een 4G-bundel, het aantal belminuten, sms’jes, de databundel en welk model je kiest. Hoe ouder het model, hoe goedkoper je uit bent.

In het verleden tot en met nu hebben wij de volgende iPhones vergeleken: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE en de iPhone 7.

Samsung Galaxy en Note mobiel abonnement vergelijken

Samsung is de populaire tegenhanger van Apple. Samsung produceert over het algemeen meer verschillende modellen per jaar. De Samsung Galaxy is de meest bestelde serie smartphones ter wereld.

Net als bij de iPhone bieden veel providers een mobiel abonnement met een Samsung aan. Dit gaat uiteraard ook op bijbetaling. Samsung introduceert wel 60 nieuwe modellen per jaar. Daardoor is er zo’n grote diversiteit, dat het moeilijker is om de juiste keuze te maken. Door een mobiel abonnement vergelijken en daarnaast ook de verschillende Samsung smartphones te vergelijken maak je de juiste keuze.

In het verleden tot en met nu hebben wij de volgende Samsung Galaxy smartphones vergeleken: Galaxy Star 2, Galaxy Young, Galaxy Young 2, Galaxy Ace Style, Galaxy Fame, Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend 2, Galaxy Core, Galaxy Core Plus, Galaxy Core 2, Galaxy Ace 3, Galaxy Ace 4, Galaxy S4 Mini, Galaxy K Zoom, Galaxy Grand Neo, Galaxy Mega, Galaxy S4 (en S4 Active), Galaxy S4 VE (Value Edition), Galaxy S5 Mini, Galaxy S5, Galaxy Note 3 Neo, Galaxy Note 3, Galaxy Alpha, Galaxy A3, Galaxy A3 2016, Galaxy A5, Galaxy A5 2016, Galaxy A7, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge +, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en de nieuwe Galaxy S8.

Huawei mobiel abonnement vergelijken

Huawei is in Nederland relatief gezien een nieuwkomer. Hoewel ze in Azië al heel lang aan de weg timmeren zijn ze nu druk bezig om een groter marktaandeel te verkrijgen in Europa. De smartphones worden gekenmerkt door een flitsend design, waardoor ze al erg populair zijn bij het vergelijken van mobiele abonnementen.

Bij het mobiel abonnement vergelijken voor een Huawei smartphones dien je rekening te houden met de keuze voor een 4G-bundel, het aantal belminuten, sms’jes, de databundel en welk model je kiest. Hoe ouder het model, hoe goedkoper je uit bent.

In het verleden tot en met nu hebben wij de volgende Huawei smartphones vergeleken: Huawei P9, Huawei P9 Plus, Huawei P9 Lite, Huawei Mate 8, Huawei P8, Huawei P8 Lite, Huawei Nexus 6P, Huawei Mate S, Huawei Ascend Mate 7, Huawei Ascend G7, Huawei Y6, Huawei Ascend P7 en Huawei Ascend P6.

Sony Xperia abonnement vergelijken

Ook Sony maakt ieder jaar nog een mooie lijn van Xperia smartphones die je in onze mobiel abonnement vergelijker tegen kan komen. De Sony Xperia smartphones hebben een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en zijn in diverse maten verkrijgbaar. Het fijne van de Sony Xperia smartphones is dat ze vaak in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld een versie waar 1 simkaart in kan, maar ook smartphones waar 2 simkaarten inpassen. Dit zijn de dual sim smartphones.

In het verleden tot en met nu hebben wij de volgende Sony Xperia smartphones vergeleken: Xperia X Compact, Xperia XZ, Xperia XZ Dual, Xperia E5 Dual, Xperia E5, Xperia XA Ultra Dual, Xperia XA Ultra, Xperia X Performance, Xperia XA Dual, Xperia X Dual, Xperia X Performance Dual, Xperia X Performance, Xperia X, Xperia XA, Xperia Z4, Xperia J1 Compact, Xperia M4 Aqua Dual, Xperia E4g, Xperia E4 Dual, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia E3, Xperia T2 Ultra en Xperia E1.