Overstappen van autoverzekeraar -

Overstappen van autoverzekeraar

Het overstappen van autoverzekeraar is tegenwoordig heel eenvoudig te doen. Voordat je overstapt naar een nieuwe autoverzekering is het aan te raden om rekening te houden met een aantal punten. Lees deze pagina door zodat je weet wat belangrijk is bij het afsluiten van een autoverzekering en vul daarna de autoverzekering vergelijker in van Checkenbespaar.nl

De tarieven van de autoverzekeraars wijzigen bijna maandelijks. Hierdoor is het voor consumenten lastig om alles te vergelijken. Daarnaast heb je met autoverzekeringen te maken met verschillende verzekeringsvormen, namelijk WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco.

 
Autoverzekering Overstappen

 

Eenvoudig overstappen van autoverzekeraar

Autogegevens en persoonlijke situatie invullen:
De eerste stap als je wilt overstappen van autoverzekeraar is het invullen van een aantal gegevens die gerelateerd zijn aan je auto en je rij-ervaring. Vul in de autoverzekering vergelijker eerst het kenteken van je auto in, je geboortedatum, postcode, huisnummer, schadevrije jaren (te vinden op je laatste polisblad) en het aantal kilometers die je per jaar rijdt. Deze facturen beïnvloeden namelijk allemaal de premie voor de nieuwe autoverzekering.

Dekking van de autoverzekering kiezen:
Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen Wettelijk aansprakelijkheid (WA) autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de goedkoopste autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed + eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Ook wordt ruitschade gedekt. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

 

Resultaten autoverzekering vergelijker

Na het invullende van de bovenstaande informatie krijg je alle verzekeringen van de autoverzekeraars op een rij te zien. De goedkoopste autoverzekering wordt direct bovenaan getoond. Via de filters van de autoverzekering vergelijker heb je nog de mogelijkheid om het type dekking aan te passen en de betalingstermijn te wijzigen.

Let bij het overstappen van autoverzekeraar ook op het eigen risico van de autoverzekering. Bij sommige autoverzekeraars heb je geen eigen risico terwijl dat bij andere autoverzekeraars enkele honderden euro’s is. De goedkoopste autoverzekering is om die reden niet direct de beste keuze.

 

Overstappen naar de nieuwe autoverzekeraar

De laatste stap is het afsluiten van de nieuwe autoverzekering die jij gekozen hebt. Dit kan je doen door op de knop ‘Aanvragen’ te klikken in de zoekresultaten en je gegevens in te vullen bij de autoverzekeraar. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van de autoverzekeraar en heb je altijd nog een bedenktijd van 14 dagen. De nieuwe autoverzekeraar zorgt ervoor dat je (eventuele) huidige autoverzekering stopgezet wordt. Binnen enkele dagen ontvang jij een een bevestiging per brief. In deze brief wordt aangegeven op welke dag de autoverzekering ingaat. Dat is dus de dag waarop je definitief overstapt naar de nieuw autoverzekeraar.

 

Beëindigen van je oude autoverzekering

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hoef jij niet zelf je oude autoverzekering op te zeggen indien je overstapt naar een nieuwe autoverzekeraar. Dit wordt geregeld door je nieuwe autoverzekeraar.

 

Stap nu ook over

Ben jij klaar om geld te besparen en wil je overstappen naar een nieuwe autoverzekeraaar? Ga direct naar de autoverzekering vergelijker en de complete overstap is binnen 5 minuten geregeld.

Goedkope Autoverzekering Afsluiten