Overstappen van sim only provider -

Overstappen van sim only provider

Via Checkenbespaar.nl kan jij onafhankelijk sim only abonnementen vergelijken. Hierdoor vind jij eenvoudig het goedkoopste sim only abonnement op basis van jouw bel- en internetverbruik. Overstappen van sim only provider is vervolgens een fluitje van een cent. ConsuWijzer, het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt dat 50-60% van de consumenten kiest voor een telefoonabonnement met een gratis smartphone. De kosten van de smartphone zitten dan in het maandbedrag verwerkt. Na afloop van het telefoonabonnement blijf je echter hetzelfde tarief betalen waardoor je onnodige kosten hebt. Het advies is om in deze situatie over te stappen naar een sim only abonnement, als jij nog gebruik wilt blijven maken van je huidige smartphone. De besparing van het overstappen naar een sim only abonnement kan oplopen tot wel 75%. Om uit te zoeken welk sim only abonnement het beste bij jou past, kan je de sim only vergelijker van Checkenbespaar.nl invullen.

De tarieven van sim only bundels wijzigen bijna maandelijks. Voor de consument is het een lastige taak om sim only tarieven met elkaar te vergelijken, omdat de alle website van sim only aanbieders moet openen. Om deze reden heeft Checkenbespaar.nl de top 3 meest gekozen sim only abonnementen van dit moment op een rij gezet. Ook is het mogelijk om onze sim only vergelijker in te vullen op basis van jouw maandelijkse verbruik. Wij verwerken ook exclusieve acties en bundelkortingen van sim only providers waarvan jij kan profiteren!

 
Sim Only Overstappen

 

Eenvoudig overstappen van sim only provider

Persoonlijk verbruik invullen:
De eerste stap is het vergelijken van de meest actuele sim only abonnementen via de sim only vergelijker. Vul in hoeveel jij belt, sms’t en internet op de smartphone. Als je dit niet precies weet is het aan te raden om een factuur specificatie te bekijken van je huidige sim only aanbieder. Op basis van de ingevulde gegevens laat de sim only vergelijker van Checkenbespaar.nl zien welke sim only aanbieder de goedkoopste sim only bundel heeft. Naast de maandelijkse kosten heb je vaak ook te maken met eenmalige aansluitkosten. Deze variĆ«ren vaak van 10 tot 30 euro, afhankelijk van de sim only aanbieder.

Voorkeuren invullen:
Nadat je de bovenstaande stap uitgevoerd hebt is het aan te raden om nog even verder te kijken. Je kan namelijk ook de abonnementsduur aangeven. Vaak heb je de keuze uit 1 maand (maandelijks opzegbaar), 1 jaar en 2 jaar. Bij een langer contract is het maandtarief vaak iets lager, terwijl je bij een korter abonnement snel kan overstappen indien er weer een betere sim only aanbieding is. Tenslotte kan je aangeven hoe snel het internet moet zijn. Je hebt keuze uit 3G en 4G waarbij 4G uiteraard een stuk sneller is.

Aanmelden bij een sim only aanbieder:
De laatste stap is het afsluiten van het sim only abonnement die jij gekozen hebt. Dit kan je doen door op de knop ‘Afsluiten’ te klikken in de zoekresultaten en je gegevens in te vullen bij de sim only aanbieder. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van de sim only aanbieder en heb je altijd nog een bedenktijd van 14 dagen. De nieuwe sim only aanbieder zorgt ervoor dat je (eventuele) huidige sim only abonnement stopgezet wordt. Binnen enkele dagen ontvang jij een nieuwe simkaart met een begeleidende brief. In deze brief wordt aangegeven op welke dag de simkaart geactiveerd wordt. Dat is dus de dag waarop je definitief overstap naar de nieuw sim only provider.

 

Beƫindigen van je oude telefoonabonnement

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hoef jij niet zelf je oude telefoonabonnement op te zeggen indien je overstapt naar een nieuwe sim only aanbieder. Dit wordt geregeld door je nieuwe sim only aanbieder.

 

Stap nu ook over

Ben jij klaar om geld te besparen en wil je overstappen naar een nieuwe sim only provider? Ga direct naar de sim only vergelijker en de complete overstap is binnen 5 minuten geregeld.

Sim Only Tarieven Vergelijken