Overstappen van energieleverancier -

Overstappen van energieleverancier

Checkenbespaar.nl biedt de mogelijkheid aan om onafhankelijk energie te vergelijken, zodat jij vervolgens eenvoudig kan overstappen van energieleverancier. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt dat overstappers tot wel € 375,- kunnen besparen door over te stappen van energieleverancier. Is jouw energiecontract verlopen, ga je verhuizen of ben je niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Of betaal je simpelweg teveel voor stroom en/of gas? Bij Checkenbespaar.nl ben je aan het juiste adres!

Energietarieven wijzigen meerdere malen per jaar. Voor de consument is het een lastige taak om energietarieven met elkaar te vergelijken, omdat de tarievensheets van de energieleveranciers vaak uitgebreid en complex zijn. Om deze reden heeft Checkenbespaar.nl de top 3 goedkoopste energiepakketten van dit moment op een rij gezet. Ook is het mogelijk om onze energievergelijker in te vullen op basis van jou jaarlijkse verbruik. Wij verwerken ook exclusieve acties en welkomstkortingen van energieleverancier waarvan jij kan profiteren!

 
Overstappen van energiemaatschappij

 

Eenvoudig overstappen van energieleverancier

Postcode en verbruik invullen:
De eerste stap is het vergelijken van de meest actuele energietarieven via de energievergelijker. Vul je postcode in en hoeveel stroom en/of gas je op jaarbasis verbruikt. Indien je het jaarlijkse verbruik niet weet is dat niet erg. Het is ook mogelijk om aan te geven in wat voor woning je woont en met hoeveel personen. Op basis van deze gegevens kunnen wij het gemiddelde verbruik berekenen. Indien je een dubbele meter hebt kan je dit ook aangeven in onze vergelijker.

Voorkeuren invullen:
Nadat jouw situatie bekend is kan je nog een aantal voorkeuren opgeven. Zo kan je aangeven alleen energiepakketten te bekijken met groene stroom. Ook kan je de contractduur aangeven en of je een variabel of vast energietarief wilt hebben. Indien je iedere maand dezelfde kosten wilt hebben adviseren wij voor een vast tarief te kiezen. Na deze aanpassingen krijg je direct de zoekresultaten te zien en weet jij welke energieleverancier het goedkoopste is voor jouw situatie.

Aanmelden bij energieleverancier:
De laatste stap is het afsluiten van het energiecontract bij de leverancier die jij gekozen hebt. Dit kan je doen door op de knop ‘Afsluiten’ te klikken in de zoekresultaten en je gegevens in te vullen bij de energieleverancier. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van de energieleverancier en heb je altijd nog een bedenktijd van 14 dagen. De nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je huidige energiecontract stopgezet wordt. Het overstappen naar een nieuwe energieleverancier is hiermee dus helemaal geregeld!

 

Beëindigen van je oude energiecontract

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hoef jij niet zelf je oude energiecontract op te zeggen indien je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Dit wordt geregeld door je nieuwe energieleverancier.

 

Stap nu ook over

Ben jij klaar om geld te besparen en wil je overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Ga direct naar de energievergelijker en de complete overstap is binnen 5 minuten geregeld.

Stroom en Gas Tarieven Qurrent Vergelijken