Pokémon Go dataverbruik: Hoeveel MB's internet heb je nodig?

Pokémon Go dataverbruik: Hoeveel MB’s internet heb je nodig?

15/07/2016 Dataverbruik Pokemon Go

Pokémon Go is binnen enkele dagen razend populair geworden. Het spel voor de smartphone is nog niet eens officieel uit in Nederland, maar met een hack zijn er al ruim 200.000 Nederlanders die het spel gedownload hebben en aan het spelen zijn. Pokémon Go lijkt ontzettend verslavend te werken, maar veel gamers hebben vragen omtrent het dataverbruik en stroomverbruik van deze populaire game voor Android en iOS.

Pokémon Go spelen via een 3G of 4G netwerk

Met Pokémon Go moeten de gebruikers de straat op om Pokémons te vinden. Omdat ze echt overal kunnen zitten kan je niet altijd een WiFi hotspot gebruiken. Oftewel het spel wordt voornamelijk gespeeld met mobiel internet op een 3G of 4G netwerk. Omdat het spel continu gegevens download en upload is het aannemelijk te denken dat het veel MB’s internet gebruikt. Maar is dat ook echt zo? De grote vraag is dus hoeveel MB’s je nodig hebt om Pokémon Go te kunnen spelen, zonder het risico te lopen dat je buiten je databundel aan het gamen bent.

Hoeveel MBs internet heb je nodig voor Pokémon Go?

De bekende Pokémons zoals Pikachu, Butterfree en Charmander wil je uiteraard allemaal vangen. Zonder mobiel internet is dit spel eigenlijk niet goed te spelen, dus je hebt echt een databundel nodig. Uit een klein onderzoek blijkt dat de gemiddelde speler iets meer dan een half uur Pokémon Go speelt per dag. Hoeveel MB’s gebruik je dan om Pokémon Go te kunnen spelen? Volgens btg.org kost het spelen van een half uur Pokémon Go je ongeveer 5 MB internet. Dat valt dus uieindelijk erg mee. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de spel veel energie verbruikt. De accu van je smartphone kan zomaar binnen enkele uren al leeg zijn. De achterliggende reden hiervan is dat Pokémon Go constant gebruik maakt van GPS en dat kost veel stroom.

Pokémon Go officieel in Nederland

Anderhalve week geleden is Pokémon Go uitgekomen in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Gisteren was het spel in de App Store te vinden in Duitsland. De verwachting is dat Pokémon Go snel ook in Nederland officieel uitgebracht gaat worden. In de afgelopen weken zijn de servers zo erg overbelast geweest dat de release uitgesteld moest worden. Met behulp van een buitenlands account kan je toch via de App Store het spel al downloaden.

Mobiel abonnement met databundel afsluiten

Heb jij nog geen mobiel abonnement met een databundel en wil je ook graag Pokémon Go spelen? Indien je een simlock vrij toestel hebt kan je eenvoudig een sim only abonnement afsluiten voor een klein bedrag per maand. Als je de behoefte hebt aan een telefoonabonnement in combinatie met een smartphone dan raden wij je aan om onze mobiel abonnement vergelijker te gebruiken.

Sim Only Vergelijken

Sim Only Vergelijken