Record aantal energie overstappers in 2015 -

Record aantal energie overstappers in 2015

10/06/2016 Overstappen Energie 2015

In 2015 is maar liefst 15,1 van de Nederlandse consumenten overgestapt van energieleverancier. Dit is een groei ten opzichte van 2014, want toen was het 13,2%. Inmiddels groeit het aantal mensen die overstappen van energieleverancier al vijf jaar op een rij en er lijkt geen einde aan te komen. Er zijn overigens ook goede redenen om over te stappen van energieleverancier zo blijkt uit het onderzoek.

Waarom overstappen van energie leverancier?

De stijging van het aantal energie overstappers heeft niets te maken met ontevredenheid over de huidige energieleverancier. Sterker nog, de consument is over het algemeen juist heel tevreden. De stijging heeft meer te maken met twee andere oorzaken:
(1) Overstappen is heel makkelijk geworden: dankzij de vele energievergelijkers is het overstappen van energieleverancier ontzettend makkelijk geworden. In één oogopslag is te zien welke energieleverancier de goedkoopste is en de nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je huidige energiecontract beëindigd wordt.
(2) Besparen op de maandelijkse lasten: overstappen zorgt vaak voor een goedkoper energietarief. Daarnaast profiteer je als nieuwe klant van ook nog van een welkomstkorting waardoor de maandlasten voor energie nog voordeliger uitvallen. Ieder jaar wisselen van energieleverancier kan dus heel aantrekkelijk zijn zonder dat je hiervoor veel werkt hoeft te verrichten.

Doe de energie vergelijk test

Ben jij ook benieuwd of jijzelf geld kan besparen door over te stappen naar een energieleverancier? Doe dan direct de test in de energievergelijker!

Groene Energie Vergelijken