Reisverzekering vergelijken? Hier moet je op letten - Checkenbespaar.nl

Reisverzekering vergelijken? Hier moet je op letten

04/10/2016 Reisverzekering Vergelijken - Tips

Een vakantie is voor veel mensen vaak een periode van zorgeloosheid. Toch is het belangrijk tijdens het boeken van de vakantie een aantal zaken goed voor te bereiden. Het gebeurt meer dan eens dat reizigers opeens delen van hun bagage missen op de terugvlucht. Zo kan een zonnebril in het hotel worden gestolen, worden de zakken van de argeloze toerist gerold of gaat er iets stuk. Dit soort situaties worden doorgaans gedekt door een reisverzekering. Reisverzekeringen vergelijken vergt een aantal vragen waarover eerst nagedacht moet worden. Het beantwoorden van de vragen is namelijk van invloed op de premie van de reisverzekering.

 

Duur van de reisverzekering

De eerste vraag is: kies ik voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering? Dat is doorgaans afhankelijk van hoe lang de vakantieganger op vakantie gaat. Het gaat hier niet alleen om hoe lang iemand op vakantie gaat, maar ook hoe vaak. Vanaf 21 dagen per jaar is het goedkoper een doorlopende reisverzekering af te sluiten, dan te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Voor gezinnen geldt zelfs dat na 16 dagen per jaar de doorlopende reisverzekering een voordeligere keuze is. De reden daarvoor is, dat de verzekerde maar eenmalig een afsluitpremie hoeft te betalen.

De doorlopende reisverzekering is altijd geldig, ook op last minutes. Om die reden heeft deze reisverzekering veel voordelen tegenover de kortlopende variant.

 

Bestemming van de reis en de verzekering

Reisverzekeraars werken met drie verschillende dekkingsgebieden: ons land, Europa en de wereld. Hoe verder weg de bestemming, hoe hoger de premie wordt. Binnen Europa zijn ook gebieden zoals de Madeira, de Canarische eilanden en de Azoren opgenomen, evenals bijvoorbeeld landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Daardoor zijn zelfs bestemmingen als Marokko, Tunesië en Libië gedekt.

 

Dekking van de reisverzekering

De reisverzekering bestaat doorgaans uit een basispakket. Deze verschilt per verzekeraar. Het is raadzaam van tevoren reisverzekeringen te vergelijken. De dekking van de verzekering is verder aan te vullen met een aanvullende reisverzekering. Controleer tijdens het vergelijken de vergoedingen en de polisvoorwaarden. Consumenten gaan er vaak ten onrechte van uit dat het basispakket voldoende dekking biedt. Alvorens een reisverzekering af te sluiten, is het raadzaam eerst na te denken welke kosten niet zelf vergoed kunnen worden.

Naar de Reisverzekering Vergelijker