Stijging premie autoverzekering aanstaande - Checkenbespaar.nl

Stijging premie autoverzekering aanstaande

21/11/2016 Premie Autoverzekering Omhoog in 2017

De premie van de autoverzekering is de afgelopen maanden fors gestegen. Het zijn vooral jongeren die meer kwijt zijn aan de premie van hun autoverzekering. Naar verwachting zullen de premies voor autoverzekeringen de komende jaren verder stijgen.

Voornamelijk jongeren betalen ook in de toekomst meer voor hun autoverzekering. Het afgelopen jaar was deze groep al 224 euro meer kwijt op jaarbasis voor zij autoverzekering.

 

Verhoging

De afgelopen jaren leden autoverzekeraars juist verlies, doordat zij last hadden van onderlinge concurrentie. Maar de Nederlandsche Bank riep verzekeraars op toch de premies van de WA-autoverzekeringen te verhogen. Dat zou beter zijn voor de positie van verzekeraars. Inmiddels zijn er signalen dat de verzekeraars gehoor aan de oproep van de DNB hebben gegeven,

WA-autoverzekeringen zijn namelijk inderdaad flink duurder geworden. Het aantal schades is de afgelopen maanden gedaald, maar ze zijn wel steeds duurder geworden. Dat komt vooral door duurdere technieken. Daarnaast moeten autoverzekeraars de dalende inkomsten compenseren. De inkomsten vallen voor verzekeraars lager uit door lagere rentes, slechtere beleggingsresultaten en dergelijke. Om die reden verschuift de autoverzekeraar de last vooral naar de consument.

 

Stijgingen over jaren

De afgelopen tien maanden is de premie voor de autoverzekering behoorlijk gestegen. De jaarpremies zijn sinds eigen 2015 met 117 euro toegenomen. De prijsstijging is vooral te merken bij de WA-verzekeringen. Die zijn in nog geen tien maanden tijd al 144 euro duurder geworden.

Jongeren betalen altijd meer voor autoverzekeringen, omdat het risico bij jonge bestuurders hoger is. Toch voelt de groep de premiestijging extra hard. De premie is met zo’n 20 procent toegenomen, waardoor jongeren minder te besteden hebben.

Overstappen van autoverzekeraar
Een goede manier om te besparen op de premie, is door over te stappen naar een andere autoverzekering. Dit kan door autoverzekeringen vergelijken. Het is slim niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de voorwaarden. Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker om te wisselen van autoverzekeraar. Na het eerste jaar mag de verzekerde meestal iedere dag opzeggen. De verzekerde heeft een maand opzegtermijn en kan dus snel wisselen van verzekeraar.

Goedkope Autoverzekering Afsluiten