Studenten Zorgverzekering Vergelijken - Checkenbespaar.nl

Studenten Zorgverzekering Vergelijken

04/12/2015 Goedkope Studenten Zorgverzekering

Een studenten zorgverzekering vergelijken doe je eenvoudig via Checkenbespaar.nl. Het is verstandig om als student zorgverzekeringen te vergelijken zodat je zeker weet dat de zorgverzekering bij je past en dat je uiteindelijk ook een goedkope studenten zorgverzekering hebt. In dit artikel geven wij een aantal aandachtspunten voor het kiezen van een studenten zorgverzekering.

 

Vergelijk en vind de beste studenten zorgverzekering

Het vergelijken van zorgverzekeringen kost veel tijd en wij willen het jou zo makkelijk mogelijk maken. Als student kom je bij diverse zorgverzekeraars in aanmerking voor een studentenkorting en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Wie wilt er nou geen goedkope studenten zorgverzekering? Je kunt dus veel euro’s besparen door het kiezen van de juiste zorgverzekering. Hoewel prijs een belangrijk aspect is van een zorgverzekering is het natuurlijk ook belangrijk om goede polisvoorwaarden te hebben.

 

Stappenplan studenten zorgverzekering vergelijken

1. Kies het eigen risico

Het verplichte eigen risico voor een zorgverzekeringen 2017 is €385,-. Bij een medische behandeling moet je dus in de meeste gevallen de eerste €385,- zelf betalen en de kosten die daar bovenop komen worden vergoed door de zorgverzekaar. Het is mogelijk om voor een hoger eigen risici te kiezen, met een maximum van €885,-. Een hoger eigen risico heeft tot gevolg dat de premie voor de basisverzekering daalt. Dit kan al een paar tientjes per maand schelen. Echter in het geval je medische hulp nodig hebt is er dus kans dat je een grotere bijdrage moet leveren aan de gemaakte kosten.

2. Naturapolis of restitutiepolis voor studenten

Tegenwoordig heb je verschillende zorgverzekeringen, namelijk een naturapolis, restitutiepolis of combinatie van deze. In het kort houdt het in of jezelf mag kiezen naar welke zorgverlener (zoals een ziekenhuis) je gaat of dat hier beperkingen in zijn.

Naturapolis voor studenten
Bij een naturapolis is de premie voor de zorgverzekering vaak lager omdat de zorgverzekeraar geen afspreken heeft gemaakt met alle zorgverleners. Indien je kiest voor een naturapolis dan is het aan te raden om eerst goed te kijken bij welke zorgverleners jij terecht kan.

Restitutiepolis voor studenten
Indien je als student kiest voor een restitutiepolis dan heb je keuze vrijheid. Je mag zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat indien je medische hulp nodig hebt. Hiermee is de kans dus kleiner dat je voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Nadeel is wel dat de premie van de zorgverkering iets hoger is.

Gecombineerde polis voor studenten
Bij een gecombineerde polis dekt de zorgverzekeraar in principe wel de kosten bij alle zorgverleners alleen zal de betaling de ene keer via de zorgverzekeraar gaan en de andere keer moet je het voorschieten. Dit heeft te maken met de afspraken tussen de zorgverzekeraar en de zorgverleners.

3. Tandartsverzekering voor studenten

Bij het vergelijken van een studenten zorgverzekering kun je ervoor kiezen om een tandartsverzekering toe te voegen. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee, maar dit moet je afwegen ten opzichte van de kosten die je verwacht te maken bij de tandarts. Bereken hoeveel je per jaar kwijt was aan de tandarts in de afgelopen jaren en je weet direct of de verhoogde maandpremie opweegt tegen de kosten die vergoed worden bij een tandartsverzekering. Let bij het kiezen van een tandartsverzekering goed op wat er precies vergoed wordt en of de dekking voor 75% of 100% is.

4. Aanvullende zorgverzekering voor studenten

Naast de basis zorgverzekering kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten indien je verwacht behandelingen nodig te hebben die buiten de basisverzekering vallen. Indien je hoge kosten verwacht voor fysiotherapie of een bril/contactlenzen dan kun je dit bij laten verzekeren op verschillende niveau’s. Probeer een inschatting te maken van de verwachte kosten en weeg dat af tegen de hogere premie die je moet betalen.

 

Nu een studenten zorgverzekering vergelijken

Met behulp van de bovenstaande uitleg kun je onze zorgverzekering 2017 vergelijker eenvoudig invullen om tot de goedkoopste studenten zorgverzekering te komen.

Zorgverzekeringen Vergelijken