Telefoonabonnement kiezen: mobiel abonnement of sim only?

Telefoonabonnement kiezen: mobiel abonnement of sim only?

19/10/2016 Telefoonabonnement kiezen

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement kan de consument in principes twee keuzes maken: kiezen voor een mobiel abonnement met toestel, of sim only vergelijken. Beide keuzes hebben zo hun voordelen.

Het voordeel van een mobiel abonnement is dat de consument er ook meteen een mobiel toestel bij geleverd krijgt. Dit model mag hij zelf uitzoeken en vervolgens bijbetalen. Hierdoor ligt de maandelijkse prijs hoger. Een sim only abonnement is in de regel stukken goedkoper, maar het nadeel is dat men zelf een toestel moet regelen. Een geavanceerd toestel kan al snel tussen de 400 en 800 euro kosten.

 

Mobiel abonnement

Bij een mobiel abonnement met toestel betaal je meer per maand voor je abonnement. Zo krijg je bijvoorbeeld 4 GB-data voor ongeveer 40 euro per maand, maar kun je daarbij wel de Samsung Galaxy S7 uitzoeken. Een mobiel abonnement heeft dus als voordeel dat je er een toestel bij krijgt.

Providers adverteren vaak met een ‘gratis’ toestel, maar dit blijkt niet helemaal juist te zijn. De prijs van een mobiel abonnement is in veel gevallen verwerkt in het maandelijks t betalen bedrag. In andere gevallen ligt de prijs van een mobiel abonnement respectievelijk lager, maar moet de klant eenmalig bijbetalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de voorbestelling van de nieuwste toestellen. Onze smartphone vergelijker geeft een goed overzicht van welke mobiele abonnementen er in Nederland zijn.
Mobiel Abonnement Vergelijken

 

Sim only

Een andere optie is de keuze voor sim only vergelijken. Sim only is in de regel veel goedkoper. Om die reden is de populariteit van dit product bezig met een opmars. Steeds meer consumenten kiezen voor deze variant. Een sim only abonnement is niet alleen goedkoper, maar biedt ook meer vrijheden. Zo zijn er een aantal sim only providers die een maandcontract aanbieden. Bevalt de provider niet, dan kun je dus per maand opzeggen. Dat in tegenstelling tot het mobiel abonnement, dat vaak een looptijd van 1 of 2 jaar heeft.

Een nadeel van sim only is het feit dat je alleen de simkaart geleverd krijgt. Je krijgt dus geen mobiel toestel geleverd. In de regel bespaar je dus op je mobiele kosten, maar moet je zelf los een toestel kopen. Het is aangeraden bij het sim only vergelijken en mobiel vergelijken een rekensom te maken tussen wat je maandelijks betaalt.
Sim Only Vergelijken