Tips om gemakkelijk geld te besparen -

Tips om gemakkelijk geld te besparen

De economie in Nederland draait op volle toeren. Voor veel bedrijven is dit natuurlijk positief. Maar niet iedereen profiteert van een goede economie. Dit komt natuurlijk omdat in een Land waar alles goed draait, de kosten om te leven ook een stuk duurder worden. Denk bijvoorbeeld aan levensbehoeften zoals eten. Maar ook huisvesting wordt alsmaar duurder en duurder.

In dit artikel zal ik jou dan ook een aantal simpele tips geven om geld te besparen, zodat je aan het einde van de maand iets extra’s kan overhouden.

Neem een goedkopere sim only abonnement

Veel mensen zitten nog onnodig vast aan een veel te dure telefoonabonnement. Vaak betalen zij rond de 30 of 40 euro per maand. Dat is ontzettend veel geld. Wat je bijvoorbeeld kan doen is om na het einde van je dure contract direct over te stappen op een voordelige sim only abonnement. Dit kan op maandelijkse basis wel twee tientjes schelen! Als je helemaal veel geld wil besparen op je telefoon dan kan je er ook aan denken om over te stappen op een prepaid abonnement. Het nadeel hiervan is wel dat er geen internet bundel bij zit.

Bespaar op energie

Op de jaarlijkse energierekening zit helaas niemand op te wachten. Die vallen in de meeste gevallen altijd hoger uit. Tenzij je tijdig overstapt naar een goedkopere energieaanbieder. Dit kan je tegenwoordig allemaal zelf doen met online energievergelijkers.

Bespaar op je zorgverzekering

Een andere tip om geld te besparen op je zorgverzekering. In de maand December heb je namelijk de mogelijkheid om over te stappen op een zorgverzekeraar die het beste bij behoeftes en budget past. Zorg er wel voor dat je dit op tijd aangeeft bij de nieuwe zorgverzekeraar voordat het nieuwe jaar begint.