Tips voor overstappen zorgverzekering - Checkenbespaar.nl

Tips voor overstappen zorgverzekering

14/11/2016 Goedkope Studenten Zorgverzekering

Het is weer zover: tijd om te wisselen van zorgverzekeraar. Verzekeringen vergelijken kan al vanaf half november, want dan maken alle zorgverzekeraars hun premies voor komend jaar bekend. Daarna hebben verzekerden in november, december en januari de tijd om van zorgverzekeraar te wisselen. We zetten een aantal tips op een rij om zo te besparen op de zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken is daarbij de belangrijkste tip.

 

Welke zorg heb ik nodig?

Vraag jezelf eerst af welke zorg je nodig hebt. Kijk daarbij ook naar de zorgkosten over de afgelopen jaren. Als je deze zorgkosten zelf kunt betalen, is een aanvullende zorgverzekering misschien niet nodig. Toch zijn de zorgkosten de afgelopen jaren behoorlijk gestegen en kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat de aanvullende zorgverzekering nodig is. De aanvullende zorgverzekering is in tegenstelling tot de basisverzekering niet verplicht.

De aanvullende zorgverzekering verschilt per verzekeraar. Kijk goed naar de voorwaarden van de aanvullende zorgverzekering. Bij alle zorgverzekeraars is het mogelijk een basis- en aanvullend pakket af te sluiten. Het is ook mogelijk de basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten dan waar de aanvullende zorgverzekering is ondergebracht.

 

Natura of restitutie?

Vind je het belangrijk om zelf te kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat? Dan is de duurdere restitutieverzekering iets voor jou. Een naturapolis is in principe goedkoper, maar biedt ook minder keuzevrijheid. Verzekerden met een naturapolis mogen alleen naar zorgverleners waarmee de verzekeraar afspraken heeft gemaakt. De budgetpolis is tenslotte een versoberde versie van de naturapolis en is daarbij nog iets strenger, maar goedkoper.

 

Eigen risico

Het wettelijk verplichte eigen risico bedraagt 385 euro in 2017. De eerste 385 euro aan zorgkosten betaal je dus zelf. Je kunt dit bedrag verhogen met nog eens 500 euro middels het vrijwillig eigen risico. De eerste 885 euro is dan voor de verzekerde zelf, in ruil voor een lagere premie. Als je vrijwel nooit zorg nodig hebt, kan je overwegen om een hoger eigen risico te nemen. Bij een maximaal eigen risico van 885 euro ligt de maandelijkse premie ongeveer 20 euro lager. Dit komt dus neer op ongeveer 240 euro per jaar (de helft van het vrijwillige eigen risico).

Tips Zorgverzekering Vergelijken

 

Zorgverzekering vergelijken en polis opzeggen

Zorgverzekering vergelijken is een goede manier om inzicht te krijgen van de verschillende premies en polissen. Zoek eerst uit welke zorg je nodig hebt en zoek dan naar de zorgverzekeraar die bij je past. In onze zorgvergelijker zie je eenvoudig alle premies die je vervolgens kan vergelijken met de nieuwe zorgpolis 2017 die je van je huidige zorgverzekeraar ontvangen hebt. Ook als je deze zorgpolis 2017 al ontvangen hebt, kan je gewoon nog overstappen. Kijk dus goed of je geld kan besparen. Overstappen is mogelijk tot en met 31 januari 2017.

Overstappen zorgverzekering