veelgestelde-vragen-sim-only-antwoord -

veelgestelde-vragen-sim-only-antwoord

Veelgestelde vragenTerug naar overzicht


Algemeen
Wat is Sim Only?

SimOnly abonnementen zijn abonnementen zonder toestel. Met Sim Only kan je soms wel 80% besparen op jouw telefoonrekening omdat de kosten van een ‘gratis toestel’ niet terugverdiend hoeven te worden.

Na het afsluiten van een Sim Only abonnement wordt alleen de simkaart toegestuurd. Het abonnement kan je vaak voor een maand, 1 jaar of 2 jaar afsluiten afhankelijk wat de provider aanbiedt. Per maand betaal je een vast bedrag krijgt.

Veelgestelde vragenTerug naar overzicht


Algemeen
Formaat simkaart

De afkorting ‘SIM’ staat voor ‘Subscriber Identity Module’, oftwel vrij vertaald: ‘Gebruikers Identiteits Chip’. Dit is een klein kaartje met een chip waarop een uniek identificatie nummer staat opgeslagen. Zo weet de telecom provider wie jij bent als je belt of gebeld wordt.

Veelgestelde vragenTerug naar overzicht


Algemeen
Welke type simkaarten bestaan er en welke type heb ik nodig voor mijn telefoon?

Op dit moment worden er 3 verschillende formaten simkaarten gebruikt, de normale simkaart (25 x 15 mm), de micro simkaart (15 x 12 mm) en de nano simkaart (12,3 x 8,8 mm). De micro simkaart is net iets kleiner dan de originele simkaart en de nano simkaart is zelfs nog een maatje kleiner. De nano simkaart is het kleinste formaat en wordt alleen nog maar gebruikt in een aantal van de allernieuwste smartphones als Iphone5.

Er bestaan ook micro simkaart houders, waar nog geen chip in zit, maar waarin je een nano simkaart kan stoppen. Deze duo simkaarten worden tegenwoordig vaak door de providers geleverd als simkaart. Zo kan je de simkaart zowel als micro of als nano simkaart gebruiken.

Veelgestelde vragenTerug naar overzicht


Algemeen
Wat is een Simlock?

Een simlock vrij toestel is een mobiele telefoon waarmee je met een simkaart van elke willekeurige provider kunt bellen. Een mobiel toestel kan simlock vrij worden gemaakt, hiervoor verwijzen wij jou door naar de provider waar het toestel is aangeschaft. Het simlock vrij maken van jouw toestel is na 12 maanden gratis. Er zijn ook vele vrije toestellen te koop.

Veelgestelde vragenTerug naar overzicht


Abonnement
Hoeveel mb’s heb je per maand nodig?

Het gemiddeld mobiel dataverbruik is tegenwoordig 500 MB. Ben je niet van plan om extreem veel te surfen op het internet of filmpjes/radio te bekijken en luisteren? Dan is 200MB meestal ruim voldoende. Ben je wel van plan veel te surfen op het internet dan is een bundel tot 500 mb aangeraden. Indien je ook nog eens filmpjes wil kijken of radio wilt streamen is 1000 mb ten zeerste aangeraden. Je moet er uiteraard ook rekening mee houden dat je ook veel gebruik van WIFI kunt gaan maken.

Veelgestelde vragenTerug naar overzicht


Abonnement
Hoe zit het met nummerbehoud bij Sim Only?

Wanneer je nummerbehoud aanvraagt, zal je nieuwe provider er voor zorgen dat je oude contract opgezegd zal worden. Zeg dus nooit zelf je abonnement op! Het maakt niet uit of je oude contract ook een sim only betreft. Je nieuwe sim only abonnement zal pas ingaan op het moment dat je oude abonnement is afgelopen. Nummerbehoud is bij alle providers een gratis service alleen verschilt het per provider hoe dit in zijn werk gaat.

Veelgestelde vragenTerug naar overzicht


Abonnement
Bellen in het buitenland?

Het bellen in en naar het buitenland is vaak mogelijk met alle Sim Only abonnementen. Het verschilt echter per contracttype wat de kosten en mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragenTerug naar overzicht


Abonnement
Als ik buiten mijn bundel bel/sms of data verbruik, wat dan?

Als je meer belminuten, meer smsjes of meer data gebruikt dan je abonnement toestaat, dan zul je voor het te veel gebruikte extra moeten betalen. Deze teveel gebruikte gegevens vallen buiten de bundel en zullen apart in rekening worden gebracht tegen een aanzienlijk hoger tarief. Bij veel providers krijg je een waarschuwings-sms als je bundel bijna opgebruikt sommige providers een belplafond instellen.

Vergelijk alle
Sim only aanbieders

Bellen vanaf €3 per maand?

Vergelijk nu eenvoudig alle sim only abonnementen.

Vanaf €3 p.m.