Voordat je een nieuw abonnement gaat afsluiten of je huidige abonnement wilt verlengen, dan raden wij je aan om je laatste paar facturen te controleren. Ga je flink over je bundel heen? Kies dan voor een abonnement waar je wel voldoende aan hebt. Belminuten en MB’s buiten je bundel zijn vaak (te) duur. Je kan je facturen online inzien op de website van je provider.
Je kan kiezen voor een 1-jarig of een 2-jarig contract, waarbij over het algemeen de 2-jarige contracten de aanschaf van een smartphone goedkoper zijn. Dat komt vanwege de langere looptijd.
De gebruikelijke aansluitkosten van €30,- gelden alleen bij het afsluiten van een nieuw abonnement en niet bij het verlengen.
Het gemiddeld mobiel dataverbruik is tegenwoordig 500 MB. Ben je niet van plan om extreem veel te surfen op het internet of filmpjes/radio te bekijken en luisteren? Dan is 200MB meestal ruim voldoende. Ben je wel van plan veel te surfen op het internet dan is een bundel tot 500 mb aangeraden. Indien je ook nog eens filmpjes wil kijken of radio wilt streamen is 1000 mb ten zeerste aangeraden. Je moet er uiteraard ook rekening mee houden dat je ook veel gebruik van WIFI kunt gaan maken.
Wanneer je nummerbehoud aanvraagt, zal je nieuwe provider er voor zorgen dat je oude contract opgezegd zal worden. Zeg dus nooit zelf je abonnement op! Het maakt niet uit of je oude contract bijv een sim only abonnement was. Je nieuwe abonnement zal pas ingaan op het moment dat je oude abonnement is afgelopen. Nummerbehoud is bij alle providers een gratis service alleen verschilt het per provider hoe dit in zijn werk gaat.
Vanwege dat er heel veel verschillende smartphones te koop zijn, is het maken van deze keuze lastig. Het hangt bijvoorbeeld vanaf welke besturingsysteem je wilt gebruiken en of je graag met de allernieuwste model wilt rondlopen of ook genoegen neemt met een iets ouder model.
Besturingsystemen
Er zijn 3 grote besturingsystemen: Apple iOS, Google’s Android en Microsoft’s Windows. Het hangt dus af van het systeem welke smartphone hierbij hoort.
– Android = Samsung, HTC, Sony en Huawei maken gebruik van dit systeem. Het systeem geeft veel vrijheid in je eigen scherm in te delen en ook zijn de meeste apps in dit systeem beschikbaar.
– iOS = Als je een Apple-fan bent, dan is er geen alternatief en heb je alleen keuze in de iPhone.
– iOS Windows Phone = Nokia, Samsung en HTC maken allemaal telefoons met dit besturingssysteem. Ook dit systeem is eenvoudig en toegangelijk voor vele mensen alleen zijn de meeste apps niet beschikbaar in dit systeem.
Over het algemeen heb je vaak 2 jaar fabrieksgarantie op de telefoon. Alleen geldt voor iPhone een 1 jaar garantie. Wanneer je de telefoon hebt laten vallen, dan geldt dit natuurlijk niet als fabrieksgarantie. Hiervoor is ere en optie om je telefoon te laten verzekeren.
Let goed op als je hiervoor een verzekering wilt afsluiten. Dit hangt af hoe je met eigen telefoon omgaat. Een verzekering kost al gauw tussen de 4 a 20 euro per maand en niet altijd worden alle schades vergoed ivm type schade. In sommige gevallen dekt ook jouw reisverzekering het of bijv je inboedelverzekering, zoals bijvoorbeeld als de telefoon uit de woning wordt gestolen, kan jouw inboedelverzekering dit ook vergoeden.
Een simlock vrij toestel is een mobiele telefoon waarmee je met een simkaart van elke willekeurige provider kunt bellen. Een mobiel toestel kan simlock vrij worden gemaakt, hiervoor verwijzen wij jou door naar de provider waar het toestel is aangeschaft. Het simlock vrij maken van jouw toestel is na 12 maanden gratis. Er zijn ook vele vrije toestellen te koop.
Op zoek naar een goedkoop mobiel abonnement?
Check nu gratis diverse aanbieders en bespaar nu.