WiFi Hotspots van providers gebruiken - Checkenbespaar.nl

WiFi Hotspots van providers gebruiken

10/09/2016 WifiSpots instellen

Bij twee internetproviders in Nederland is het mogelijk gebruik te maken van ‘wifispots’. Dat zijn hotspots waarbij de klant altijd verbinding heeft met het draadloze netwerk. Deze mogelijkheid is er bij klanten van Ziggo en KPN. Bij Ziggo wordt deze mogelijkheid ‘WifiSpot’ genoemd, terwijl KPN deze techniek ‘Fon’ noemt.

Met deze technieken is het mogelijk het internet van andere abonnees te gebruiken, die bij dezelfde internetprovider zijn aangesloten. Inloggen gaat heel eenvoudig met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de provider.

 

Veiligheid

Zowel Ziggo als KPN bieden wifispots aan voor hun abonnees. Het modem zendt twee verschillende draadloze signalen uit: het draadloze signaal van het eigen netwerk en het netwerk van Ziggo of KPN. Dit houdt in dat men dus geen verbinding kan maken op het eigen netwerk van de klant.

Wie deze functie inschakelt, kan gebruikmaken van het tweede signaal rondom de huizen van andere abonnees. Ongeveer driekwart van de klanten van Ziggo heeft de wifispot aan staan. Het signaal van het modem voor de wifispot staat los van het signaal van de eigen verbinding. Andere abonnees kunnen dus niet bij de verbinding van de klant. Wie de wifispot toch niet vertrouwt, kan deze online via de provider of routerinstellingen uitzetten. Het is belangrijk er rekening mee te houden dat men dan zelf ook geen wifispots van andere abonnees kan gebruiken.

 

Wifispot Ziggo instellen

De Wifispot van Ziggo werkt heel eenvoudig: men logt in met de WifiSpot inloggegevens. Deze zijn te vinden in het portaal ‘Mijn Ziggo’. Ga naar de Wifi-instellingen van de mobiele telefoon, tablet of laptop. Kies vervolgens de hotspot die ‘Ziggo’ heet. Vervolgens vraagt de hotspot naar het gebruikersnaam en wachtwoord. Vul deze in en druk op ‘Verbinden’.

 

KPN Wifispot instellen

Het instellen van de wifispot van KPN werkt iets anders, maar nog steeds heel eenvoudig. Ga naar de Wifi-instellingen en maak verbinding met een netwerk dat ‘KPN Fon’ heet. Start vervolgens de internetbrowser zoals Safari of Edge. Vervolgens verschijnt er een inlogpagina van KPN. Vul de gebruikersnaam en wachtwoord in en accepteer de algemene voorwaarden en klik op ‘Verbinden’. Daarna wordt de verbinding automatisch tot stand gebracht.

 

Internetabonnement met Wifispots afsluiten

Wil jij bij KPN of Ziggo een internetabonnement afsluiten? Gebruik onze Alles-in-1 vergelijker om het beste en goedkoopste pakket af te nemen. In de vergelijker is het ook mogelijk om alleen internet of internet & TV te vergelijken. Regelmatig hebben de providers mooie alles-in-1 aanbiedingen waarvan jij natuurlijk ook kan profiteren.

Internetproviders vergelijken