Zo bespaar je op je mobiele abonnement - Checkenbespaar.nl

Zo bespaar je op je mobiele abonnement

07/11/2016 Besparen Telefoonkosten

We gebruiken ‘m steeds vaker: de smartphone. Steeds meer consumenten kiezen voor een mobiel abonnement of een sim only abonnement. Doordat we de smartphone continu gebruiken, is de kans dat we voor een hoge telefoonrekening komen te staan aanzienlijk groter geworden.

Dat terwijl het relatief eenvoudig is om de telefoonrekening binnen de perken te houden. Ten eerste is mobiel abonnement vergelijken aangeraden. Eenmaal een goedkoop netwerk gevonden, is het tijd om het datagebruik eens onder de loep te nemen.

 

Kies een goedkope provider

In Nederland zijn er drie grote netwerken: KPN, Vodafone en T-Mobile. De meeste goedkope providers zoals Ben, Youfone en Simyo maken gebruik van netwerken van de grotere, duurdere providers. Zo maken Youfone en Simyo gebruik van het netwerk van KPN en is Ben aangesloten bij T-Mobile.

Daardoor is het mogelijk een stuk goedkoper te bellen, internetten en sms’en op hetzelfde, duurdere netwerk. De meeste goedkope providers zijn sim only providers. Sim only vergelijken is dus aangeraden.

 

Maandelijks opzegbare providers

Steeds meer providers bieden consumenten een extra service: maandcontracten. Dat betekent dat het abonnement maandelijks opzegbaar en aanpasbaar is. Tegenwoordig werken Ben, Vodafone, Tele2 en Simyo op deze manier. Per maand betaalt men net iets meer voor hetzelfde aantal belminuten en data. In ruil daarvoor kun je iedere maand beslissen of de provider nog wel bij je past en of je niet een andere bundel nodig hebt. Op langere termijn kun je daardoor flink wat besparen op je telefoonrekening! Sommige providers werken met jaarabonnementen die je tussentijds aan kan passen. De meeste providers maken er geen probleem van als je naar boven wilt aanpassen, maar naar beneden is vaak een probleem. Als je naar beneden wilt aanpassen, kom je voor een hoop extra kosten te staan die de mogelijkheid al een stuk minder interessant maken.

 

Datavermindering

Veruit de hoogste telefoonrekeningen worden veroorzaakt door het datagebruik. Daarom zijn er steeds meer apps op de markt waarmee je je dataverbruik kan meten. Deze meters werken offline en kosten dus zelf geen extra data. De apps werken op de achtergrond en kosten bovendien amper batterij. De apps weten wel precies welke data je gebruikt, wat ertoe kan leiden dat je privacy wellicht geschonden wordt.

Een veiligere manier is de datameters binnen Android en iOS zelf te gebruiken. Beide besturingssystemen geven precies weer welke app welke hoeveelheid data verbruikt.

 

Wifi gebruiken

Tegenwoordig is het draadloze netwerk op veel meer plekken beschikbaar in vergeleken met vijf jaar geleden. Vraag jezelf dus eens af: heb ik wel echt al die data nodig? 10 GB data per maand klinkt natuurlijk ideaal, maar is in de praktijk vaak ook erg prijzig. In sommige gevallen is zo’n bundel helemaal niet nodig. Verbruik je echt 10GB data per maand, of eigenlijk maar 5? Gebruik de datameters dus om te checken of je niet te veel betaalt. Surfen, WhatsApp en Pokémon Go gebruiken maar amper data. Facebook en Dumpert verbruiken doorgaans veel meer data.

Een slimme truc is te wachten tot je op een locatie bent waar je wel Wifi hebt. Als je data bespaart, kom je erachter dat die grote bundel waarschijnlijk helemaal niet nodig hebt. Veel consumenten kiezen voor een te grote bundel en krijgen deze niet binnen een maand helemaal op. In veel gevallen kun je de data niet meenemen naar volgende maand en betaal je dus voor data die je niet gebruikt hebt. Naar beneden schroeven is dus een slim idee! In dit geval is een maandelijks aanpasbaar abonnement een slim idee. Sim only vergelijken kan je inzicht geven in de verschillende abonnementen in Nederland. Je krijgt dan weliswaar geen toestel, maar bespaart wel op je telefoonrekening!

Sim Only Vergelijken