Zorgverzekering 2016: DSW maakt als eerste zorgpremie bekend -

Zorgverzekering 2016: DSW maakt als eerste zorgpremie bekend

26/09/2015

Het einde van het jaar nadert en dat is de periode om te kijken wat de zorgverzekering in 2016 gaat kosten. Binnenkort is het weer mogelijk om alle zorgpremies van alle zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken en te bepalen welke zorgverzekeraar de beste keuze is voor jou. Het is nu nog iets te vroeg om dat te doen, want DSW heeft zojuist als eerste de zorgpremie voor 2016 bekend gemaakt. Zodra alle andere zorgverzekeraars dit ook gedaan hebben dan kan de zorgvergelijker gebruikt worden.

Premie zorgverzekering DSW

DSW is zoals vele jaren weer als eerste met het publiceren van de nieuwe zorgpremies. DSW is een relatief kleine zorgverzekeraar die altijd in de week na Prinsjesdag de tarieven openbaar maakt. De zorgpremie in 2016 bij DSW zal €98,75 per maand zijn wat €3,75 hoger is dan de zorgpremie 2015. Het gaat hier om een restitutieverzekering wat de meest uitgebreide zorgverzekering is wat betreft behandel locaties (dit is bij een naturazorgverzekering en budgetzorgverzekering namelijk niet het geval).

Waarom de zorgpremie stijgt

Op Prinsjesdag werd al aangekondigd dat de zorgpremies zouden gaan stijgen en dit is ook al naar buiten gebracht door het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). De verwachting was de maandelijkse kosten met 7 euro zouden stijgen en daar zit DSW dus nog best ver onder. DSW heeft aangegeven de premie te moeten verhogen door stijgende kosten wat te maken heeft met het toevoegen van nieuwe behandelingen aan de basisverzekering, maar ook de vergrijzing en hogere kosten van geneesmiddelen hebben invloed.

Uitleg over de opbouw van de DSW zorgpremie

DSW heeft een mooie video gemaakt waarin ze uitleggen hoe de opbouw van de zorgpremie eruit ziet. Dit geeft een duidelijker beeld van de kosten. Bekijk de onderstaande video voor uitleg:

Goedkoopste zorgverzekering vinden?

Wil jij binnenkort te weten komen wat de goedkoopste en beste zorgverzekering is voor jou? Vul dan onze zorgvergelijker in zodra alle andere zorgverzekeraars hun premies bekend gemaakt hebben.

Zorgverzekering Vergelijken